Üdv, 24 éves avgyok, néhány éve kerülgetem a programozást, eddig mindig túl kínai volt és nem láttam át. Most ismét neki fogtam tanulni (magamtól, tutorialok segítségével), és kezd tisztulni a kép, tetszik a dolog, megmozgatja az agyam, örülök hogy "tudok" alkotni valamit. Viszont nem sok időm van rá egyelőre hogy gyakoroljak, és tényleg a 0-ról kezdem. Hiú ábránd az, hogy ezzel a tevékenységgel pénzt keressek, vagy ez a komolyan képzett, diplomás fejlesztők kiváltsága? A webfejlesztés érdekel főként, ill. okos, praktikus alkalmazások kiagyalása, létrehozása.
2014. márc. 26. 20:50
1/6 anonim válasza:
Igen, van ertelme. Csakis rajtad mulik mennyire viszed.
2014. márc. 26. 20:51
2/6 Tengor válasza:
Nem azért lesz valaki jó fejlesztő, mert diplomás. Lehet jól keresni egy érettségivel és megfelelő tudással. Ugyanakkor az egyetemen tanítanak olyan elméleti dolgokat, amik betartásával az adott programozó hatékonyabb, szebb, karbantarthatóbb kódot tud írni és amit a tutoriálok már csak nagyon ritkán említenek meg.
2014. márc. 26. 20:55
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A kérdésem főleg arra irányul, hogy mennyire telített ez az egész terület, megélhetés szempontjából. Rengeteg energia és idő megy bele egy ilyen véget nem érő tanulásba, szeretném ha idővel meg is érné. Nem látok bele.
2014. márc. 26. 20:55
4/6 anonim válasza:
Sok az önjelölt programozó, de ha tényleg jó vagy, mindenképp kapsz állást.
(Mondjuk nekem a programozó ott kezdődik, hogy nem csak tudja használni az opengl könyvtárat, hanem érti is a háttérben folyó mátrixműveletek alapjait. Az összekattintgatós script kiddie-kről meg ne is beszéljünk.)
2014. márc. 26. 21:16
5/6 Tengor válasza:
Ez is olyan, mint minden szakma: ha jó vagy keresel, ha beleolvadsz a többiek közé, akkor eltengődsz v. kihullasz.
Mondjuk ha csak azért tanulod, hogy ebből élj meg az elég necces, a kortársaid kezében már van egy BSc és lassan befejezik az MSc-t is. Vannak kapcsolataik az egyetemen keresztül, állásbörzék és hasonlók, fel tudnak mutatni projekteket, amit az egyetemi évek alatt raktak össze.
Ha elég időt rászánsz és kitartó vagy, akkor 2 év alatt el lehet jutni egy olyan szintre, ahol már vállalhatsz munkát, de 6-8 év lemaradást behozni nagyon necces.
2014. márc. 26. 21:21
6/6 anonim válasza:
sztem ne kezdj ugy bele hogy abbol akkarsz meg elni, csinald szorakozasbol sajat celbol. kesz enyi, esetlegg egy ket kis progit keszitesz ha mar elered azt a szintet, csinalsz egy demo verziot egy honlapodon, es fel teszed penzert az eredetit, ijeneket csinalhatsz mondjuk. de megelni belole, ne arra hajts, meny el inkabb pincernek, konyebb, a nyelvet megtudod tanulni 2-3 ev alatt h megertsd amit mondanak es te is tudj mondani valamit. (nyelv tanulasi segitseg, koltoz ki kulfoldre, ha kulfondon vagy kenyszerbol kell hasznalni es nem csak 1 2 orat hasznalod)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!