Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Körülbelül milyen szinten...

Körülbelül milyen szinten kell tudni programozni ahhoz, hogy azzal már el lehessen menni valahova dolgozni?

Figyelt kérdés
C++-t tanulok,de nem tudom,hogy milyen tudás kellene pontosan. Természetesen nem a legjobb szoftverfejlesztők közé szeretnék bejutni,a legegyszerűbb programozási feladat elég lenne,amiért már felveszik az embert mint programozó. Az a baj,hogy nem tudom ez a szint mit jelent. Persze egyszerűbb programokat szépen megtudok írni ciklusokból,de ezek annyira alapok,hogy nem hiszem,hogy ezt a tudást kérnék. Örülnék,ha tudnátok mondani pár példát,hogy miket kéne elsajátítanom,vagy hogy konkrétan egy feladatot mondtok,amit elvárnak egy állásinterjún mondjuk. Személyes tapasztalatnak még jobban örülnék (akár munkáltató nevével is:P )

2014. márc. 12. 01:36
1 2
 11/14 iostream ***** válasza:
Nem kell tudni, mi az a pointer ahhoz, hogy egy érvénytelen referenciát kezelni tudj.
2014. márc. 12. 20:32
 12/14 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. Az elsővel természetesen nem értek egyet,mert szerintem nem kell ahhoz egy 10ezer soros program,hogy "programozóként" dolgozhassak valahol,mivel írtam is,hogy nem a legjobb programozók közé szeretnék bekerülni,tisztában vagyok a képességeimmel,ezért is egy olyan munkakörre gondoltam,ahogy egy közepes c++ programozási tudás is elég (azt még konkrétan nem tudom,hogy hol lehet ilyen).

nem tudom mire gondolsz raktározó program néven,igazából csak nem rég kezdtem el programozni,de előtte más nyelven programoztam már (szóval viszonylag gyorsan haladok ezzel)

Konkrét példa feladatot tudtok mondani egy állásinterjún? Csak a nehézség belövése miatt.( Hallottam olyant is,hogy baromi egyszerű programot kellett csak írni ott helyben de olyant is,ami épp az ellenkezője volt.)

2014. márc. 18. 00:10
 13/14 Tengor ***** válasza:
Raktározó program: olyan progi, ami egy raktárban használható. Áruk jönnek, mennek, azok között lehet keresni, lehet számlát összeállítani, különböző jogkörök, különböző interfacek, egy kis adatbázis, ilyesmi.
2014. márc. 18. 00:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Első vagyok. A C++ nem egy szkript nyelv, amiben maximum pár száz sort írnak. Ha C++-ban dolgoznak valahol akkor az minimum egy pár emberéves projekt. Azt nem tudom, hogy máshol felvesznek-e, ha nem tudsz mutatni legalább 10 000 soros referenciát, de nálunk biztos nem. És tévedés ne essék, ez nem a programozás felső szintje, hanem ez az alap. Csak annyit bizonyít, hogy TALÁN használható tudásod van. De konkrétan nem kértük senkitől hogy mutasson konkrét kódot, csak ha nem derült ki minimum ennyi tapasztalat az önéletrajzából és a tudásából, akkor nem foglalkoztunk vele. Nálunk egyébként körülbelül félnapos-egynapos próbafeladat van. Vagyis volt, mert már régen nem keresünk új embert. A feladatban nem az a szám, hogy valaki meg tudja csinálni, hanem azt néztük hogy hogyan. Persze ez részben ízlés kérdése is. És végső soron az fontos, hogy beválik-e valaki: együtt lehet-e vele dolgozni, rá lehet-e bízni feladatokat.
2014. márc. 18. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!