Android programozás. Miért nem indul el a programom az AVD-ben? Húsvér telefonon nem próbáltam, de hát feltételezem hogy nem menne
A kódot inkább nem másolom be. Feltöltöttem, íme a link: [link]
A segítséget előre is köszönöm
Így első ránézésre azért nem indul el, mert nem a programnak megfelelő AVD-t hoztad létre!
Az "AndroidManifest.xml" file-ban találod a program futásához szükséges API verziószámot a "<uses-sdk"-tag alatt! Pl. a 7-es az az Android 2.1-nek felel meg...
#1:
Nincs hibaüzenet csak a tipikus Android; xy stopped working...
#2:
Azért nem hiszem, hogy bármi API-val kapcsolatos probléma lenne, mert ha a Java részét eredetin hagyom, de a gombok azért ott vannak akkor az elindul simán. Viszont ha beírom a Java-s dolgaim akkor kampec :-(
A debug sokat segített volna.
A szamok tömbödet csak deklarálod, de nem inicializálod.
-_-'
ty
public void generateNumbers(int howmany, int range){
szamok = new int[howmany]; <<<<Itt
Random r = new Random(System.currentTimeMillis());
for(int i = 0; i < howmany; i++){
szamok[i] = r.nextInt(range) + 1;
strSzamok += szamok[i] + " ";
}
tvSzamok.setText(strSzamok);
}
Módosítottam de még mindig nem működik :( Nem fut le...
A strSzamokat az előbbi kódodban még nem volt inicializálva. Azt megcsináltad már?
Kapcsold be a debugot! Nagyon sok hasznos infót ad.
Megcsináltam, de semmi.
Csak simán menjek át a debug perspective-be és indítsam a programot debugban hova tegyek breakpontot?
Androidot még nem debuggoltam :(
03-04 18:20:59.639: E/AndroidRuntime(761): FATAL EXCEPTION: main
03-04 18:20:59.639: E/AndroidRuntime(761): java.lang.RuntimeException: Unable to instantiate activity ComponentInfo{com.roland.lottery/com.roland.lottery.MainActivity}: java.lang.NullPointerException
Ez az első két sor amely csúnyán pirosodik...
Nem értem, hogy hol lehet nekem nullpointerexceptionom... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!