Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » SQL-ben ezt hogy lehetne...

SQL-ben ezt hogy lehetne egyszerűbb formára hozni?

Figyelt kérdés

A feladat: Listázza ki a dolgozók nevét, munkakörét, és munkakörük átlagfizetését

csak ilyeneket még nem vettünk, mégis számon kérhetik, így kerestem kidolgozott feladatok között, s ezt a megoldást találtam:

select ename as név, emp.job as munkakör, átlfiz

from emp,

(select job, round(avg(sal),0) átlfiz

from emp

group by job) al

where emp.job = al.job;

de ez olyan bonyolult (ez az al, meg al.job, nem értem mik ezek :DD)

1. nem lehet ezt könnyebben megoldani?

2. azért kell az elején emp.job, mert a belső lekérdezésben is használjuk a job-ot, és egy lekérdezésben csak egyszer lehet?

köszi :D

2014. márc. 3. 22:55
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

jézusom srácok, nem tudom milyen nyelven kommunikáltok :DDDD

amúgy ezt a formát tanultam meg, ezt kérdezték vissza beugrón, és négyes lett :) :D

2014. márc. 6. 22:39
 12/12 anonim ***** válasza:

se a name, se a job, se a name + job nem azonosítja a dolgozót, inkább a rekordja a táblában

de nem is kell tudni az ID-jét, gyönyörűen megy, lásd amit írtam

szóval még egyszer:

-elárulhatnád, hogy hol rossz a querym, és miért nem hatékony

-írhatnál egyet, ami jobb(hatékonyabb mondjuk tízezer dolgozóra), mert abból sehogy sem tudom kisilabizálni, hogy mit akartál

köszi

2014. márc. 6. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!