Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C-ben switch-en belül case-nél...

C-ben switch-en belül case-nél lehet logikai operátorokat használni?

Figyelt kérdés

pl:

switch(i) {

case 1||2:

//do something

break;

default:

break;

}

tehát ha az i értéke 1 VAGY 2, akkor fusson le az adott case

lehet ilyet csinálni? vagy a case csak közvetlenül értékeket fogad el?

2014. febr. 23. 02:54
1 2
 11/15 SimkoL ***** válasza:
Egy-két feltételnél rendben van, de tíznél ???. Mondjuk a Pascal, Delphi kicsit többet enged, mivel ott fel lehet sorolni több feltételt is, akár intervallumban is, akár vesszővel elválasztva.
2014. febr. 27. 15:59
 12/15 iostream ***** válasza:
10? Te nem láttál még akkor igazán vaskos legacy kódot. Brutális nagyságú ugrótáblák (== switch) vannak a legtöbb kódban.
2014. febr. 27. 16:21
 13/15 SimkoL ***** válasza:
Mindig 'magányos farkas' voltam - 30 év alatt egyetlen kollegám volt aki tudott programozni, de ő legalább szépen -. Volt pár kód amihez hozzászóltam, de mivel a nagyvárosban lévő emberek - ORFK - fejlesztették nem nagyon vették figyelembe. Ez még inkább arra ösztönzött, hogy csak a magam 'szemetjét' értelmezzem, abban viszont törekedtem, hogy minél átláthatóbb legyen. Volt olyan, hogy évek után írtam át a szépség kedvéért. Ahogy öregszik az ember egyre hiúbb vagy kényesebb lesz a munkájára még akkor is ha senki sem látja - ezt értsd a forrásra és a dizájnra is -
2014. febr. 27. 17:30
 14/15 anonim ***** válasza:
SimkoL: ez tetszik. :-)
2014. febr. 27. 19:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Ilyet, hogz 1||2 még ifben sem szoktunk írni, ott is úgy írjuk, hogy valami == 1 || valami == 2. C-ben és Cpp-ben amúgy a switch feltételében nem csak változónév lehet, hanem kifejezés is, de annak mindig integernek (vagy charnak, ami a háttérben szintén integer) kell lennie. Se float, se double, se string nem lehet.
2024. febr. 14. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!