Java vagy C#? Szakdolgozatot írnék, JAVA alapú programot szemeltem ki magamnak, de eddig csak C#-ban programoztam (abban is csak a suli által előírt anyagot).
Ha eddig csak C#-ban programoztál, akkor C#. Ne kockáztass, a Szakdolgozathoz minden időre szükséged van, ne most tanulj Java-t.
Nem hiszem, hogy szakdogát célja a platformfüggetlenség. Kicsit modernebb is a dotNet (C#), és hiányoznak belőle a Java gyermekbetegségei. Ott a WinForms, WPF az IDE is jól össze van rakva, jó a GUI szerkesztője.
> JAVAhoz vizuális kezelőfelületet mivel lehet készíteni?
Swing
Én azt javaslom, olyan nyelven írj szakdogát, amit ismersz és nem most kezdenél megtanulni. Tehát C#.
Java-hoz GUI: lehet pl. Swing-el, vagy JavaFX 2-vel, utóbbi nagyon szép. Mindkettőhöz van persze grafikus összedobálós szerkesztő. Swing-hez NetBeans-ben van integrált szerkesztő, azt tudom (de biztos Eclipse is tudja). JavaFX felületet meg a Scene Builder nevű progival tudsz összerakni, és ha ráérzel, akkor egész könnyen lehet építkezni benne, XML és CSS alapon is akár.
De a javaslatom továbbra is tartom. :)
Én használtam mindkettőt több területen is. Persze ne nagy dolgokra gondolj, de azért az egyetemi követelményeken túlmutatót cuccokat pakoltam össze.
Ha csak azt nézem, hogy melyik nyelv mit nyújt és mik a szolgáltatásai, akkor nagy különbséget nem tapasztaltam köztük. A legszembetűnőbb talán a C# LinQ-ja volt, az hiányzik Javaban.
Végül a Javanál kötöttem ki, mert azt lehet ingyenesen, jogtiszta szoftverekkel fejleszteni.
Vizuális felület készítésre a Java SWING adja magát. Ha Netbeans-ben kezdesz fejleszteni, akkor ahhoz elég jó szerkesztő jár.
A neten mindkét nyelvhez elég sok leírás van, ez nem hiszem, hogy döntő lenne.
Ugyanakkor, ha még nem programoztál Java-ban, akkor valamennyire csak bele kell rázódni. Míg ezt az időt, a valódi fejlesztésre is fordíthatnád ha C# írod.
Ha java mellett döntesz és szükséged van segítségre privátban keress meg nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!