Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java vagy C#? Szakdolgozatot...

TheHope kérdése:

Java vagy C#? Szakdolgozatot írnék, JAVA alapú programot szemeltem ki magamnak, de eddig csak C#-ban programoztam (abban is csak a suli által előírt anyagot).

Figyelt kérdés
Kérdésem a következő: Melyik nyelvről kinek mi a tapasztalata? Továbbá JAVAhoz vizuális kezelőfelületet mivel lehet készíteni? Mennyivel nehezebb mint a C# WPF-je vagy WinApp-ja? Kinek mi a javaslata, tapasztalata a 2 nyelv tanulását illetően? Milyen jegyzeteket használtatok fel? A határidőm május.
2014. febr. 18. 11:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha eddig csak C#-ban programoztál, akkor C#. Ne kockáztass, a Szakdolgozathoz minden időre szükséged van, ne most tanulj Java-t.

Nem hiszem, hogy szakdogát célja a platformfüggetlenség. Kicsit modernebb is a dotNet (C#), és hiányoznak belőle a Java gyermekbetegségei. Ott a WinForms, WPF az IDE is jól össze van rakva, jó a GUI szerkesztője.

> JAVAhoz vizuális kezelőfelületet mivel lehet készíteni?

Swing

2014. febr. 18. 11:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én azt javaslom, olyan nyelven írj szakdogát, amit ismersz és nem most kezdenél megtanulni. Tehát C#.

Java-hoz GUI: lehet pl. Swing-el, vagy JavaFX 2-vel, utóbbi nagyon szép. Mindkettőhöz van persze grafikus összedobálós szerkesztő. Swing-hez NetBeans-ben van integrált szerkesztő, azt tudom (de biztos Eclipse is tudja). JavaFX felületet meg a Scene Builder nevű progival tudsz összerakni, és ha ráérzel, akkor egész könnyen lehet építkezni benne, XML és CSS alapon is akár.

De a javaslatom továbbra is tartom. :)

2014. febr. 18. 11:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért pont szakdolgozat előtt akarsz platformot váltani? A C# és a Java között elég nagy az átfedés, de azért akadnak különbségek is és nem biztos hogy a legjobb ezekbe akkor belefutni, amikor mondjuk éppen szorongat a határidő. Ha desktop alkalamzásban gondolkodsz, lehet GUI-t csinálni Java-ban pl. AWT-vel(bár ez elavult) Swing-gel vagy JavaFx-szel. Az Fx egy cross platform technológia és a Swing utódjának szánják, de jelenleg nem túl elterjedt.
2014. febr. 18. 11:40
 4/8 Tengor ***** válasza:

Én használtam mindkettőt több területen is. Persze ne nagy dolgokra gondolj, de azért az egyetemi követelményeken túlmutatót cuccokat pakoltam össze.

Ha csak azt nézem, hogy melyik nyelv mit nyújt és mik a szolgáltatásai, akkor nagy különbséget nem tapasztaltam köztük. A legszembetűnőbb talán a C# LinQ-ja volt, az hiányzik Javaban.

Végül a Javanál kötöttem ki, mert azt lehet ingyenesen, jogtiszta szoftverekkel fejleszteni.

Vizuális felület készítésre a Java SWING adja magát. Ha Netbeans-ben kezdesz fejleszteni, akkor ahhoz elég jó szerkesztő jár.

A neten mindkét nyelvhez elég sok leírás van, ez nem hiszem, hogy döntő lenne.

Ugyanakkor, ha még nem programoztál Java-ban, akkor valamennyire csak bele kell rázódni. Míg ezt az időt, a valódi fejlesztésre is fordíthatnád ha C# írod.

Ha java mellett döntesz és szükséged van segítségre privátban keress meg nyugodtan!

2014. febr. 18. 11:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is szakdolgozatot olyan nyelvből írj, amit már magabiztosan ismersz! Tapasztalat...
2014. febr. 18. 12:28
 6/8 A kérdező kommentje:
Egyetlen gondom van csak,könnyen eltántoríthatnak. Például most egy nyugdíj biztosításos programot akarok újraírni,de az alap program JAVA-s és mikor havernak mondtam C#ban írnám inkább azt mondta szerinte nagyon nehéz lesz megoldani,hogy 2 oldalas forgatható legyen a papír C# esetén. Én meg ilyenkor mindig megijedek és felteszem magamban a kérdést,mi van ha nem tudok felnőni a megoldandó feladathoz... De minden esetre maradok C#-ban,csak meg erősítettetek afelől amit magam is sejtettem. De most eldöntöttem hallgatok a megérzéseimre és végre megpróbálok bízni magamban és a képességeimben. Köszönöm mindenkinek! :)
2014. febr. 19. 16:18
 7/8 A kérdező kommentje:
#4-es elmeséled hogy történt veled?
2014. febr. 19. 16:33
 8/8 Tengor ***** válasza:
Micsoda?
2014. febr. 19. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!