Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Free pascalban kellene egy...

Free pascalban kellene egy kis segítség! Egy tömböt kell feltölteni nevekkel és rendezni abc szerint növekvőbe, de a rendezésnél nem engedi az "ord" -ot használni. Miért?

Figyelt kérdés

2014. febr. 11. 20:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Mert a gép honnan a foseb #faszából tudja, hogy a D vagy a H van előrébb?
2014. febr. 12. 16:16
 12/21 tabaki ***** válasza:

@ 16:16:

Ettől függetlenül nekem is úgy rémlik, hogy a stringek kisebb/nagyobb relációkkal is rendezhetők. Természetesen az ASCII-sorrend alapján, de csak implicite, nincs szükség rá, hogy a karakterek kódját külön vizsgálgasd.

Idilli állapot, kár, hogy az ékezetek úgyis belerondítanak...

2014. febr. 12. 16:56
 13/21 anonim ***** válasza:
51%

" Mert a gép honnan a foseb #faszából tudja,

hogy a D vagy a H van előrébb?"

Onnan, hogy tudja... LoL. :D

2014. febr. 12. 17:02
 14/21 zsomkovacs ***** válasza:
#13: tudja egy fenét. Legfeljebb azt tudja, hogy az aktuálisan használt kódtáblában hol vannak. Az ASCII tábla szerint 'Z'<'a' és 'o'<'é', úgyhogy a betűrendnek itt máris lőttek, és a többjegyű betűkről még nem is beszéltünk.
2014. febr. 12. 17:50
 15/21 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, már sikerült...

am a kedves válaszoló, aki nem érti h miért van szükség ascii kódra... azért mert ahogy haladnak az abc betűi, úgy növekszik az ascii kód

2014. febr. 13. 16:21
 16/21 anonim ***** válasza:
Most teljesen komolyan a Pascal nem tudja magától azt, hogy a<c?
2014. febr. 13. 16:23
 17/21 A kérdező kommentje:
még nem próbáltam de sztem nem :D
2014. febr. 13. 16:31
 18/21 A kérdező kommentje:
ilyen meg se fordult a fejemben :D
2014. febr. 13. 16:31
 19/21 SimkoL ***** válasza:

#16: Tudja, mint minden nyelv.

Kérdező: Miért kis kell az Ord ? :) A stringeket ugyanúgy tudod egymáshoz hasonlítani mint a számokat. Megboldogult fiatalkoromban még TP 5.5 alatt kínlódtam és is nevek rendezésével, de legegyszerűbb ha a rendezés idejére átkonvertálod őket, hogy az ékezetesek is kellő értékre kerüljenek. Egy rövid függvény az egész. Ja, és nem értem ha Free Pascal akkor miért nem TStringList a neveknek.

2014. febr. 13. 16:38
 20/21 anonim ***** válasza:
Ahhoz képest jól le lettem oltva... :)
2014. febr. 13. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!