C# ben miért nem szükséges betölteni a fájlokat ahhoz, hogy használni tudjuk őket?
C++ ban az include val kell de c# ben nem történik semmi ilyesmi és mégis használhatók a benne írtak.
Ne tessék félre érteni nem névtér beemelésre gondolok.
De ha nem használom az usingot c# ben akkor is tudom használni egy másik fájl tartalmát.
Az using csak akkor kell ha egy külön névtérben van a kód.
Akkor csharp ban ez a fájl beemelés automatikusan megtörténik?
"ez nem igaz, a c#-ba using-ok vannak"
Igen tudom de nem szükséges alkalmazni az usingot ahhoz,hogy egy másik fájl tartalmát elérjem.
Using csak arra jó hogy ne kelljen a névtér nevét kiírnom.
Miért érhető el csharp ban más fájlok tartalma beemelés nélkül?
Asszem használsz valamilyen "IDE"-t, ami segíti a szöveg-szerkesztést, build-elést, etc.
Ez az alkalmazás úgy van fel-konfigurálva, hogy beemel x dolgot y típusú "cucc" esetében, és z dolgot q típusú "cucc" esetében, ráadásul minden "cucc"-típusnak külön build eljárása van, amit eltérő builder SW-rel csinál(hat).
Ez nem világos.
Akkor csharp ban nem szükséges beemelni egy fájt ahhoz,hogy a tartalma használható legyen?
Akkor ezzel nwm kwll foglalkozni ugye ezt a .net elvégzi a programozó helyett.
Szia, képzeld el, hogy van egy olyan funckió, hogy "Írd_ki_a_képernyő_aljára(ezt_a_szöveget)"
Valaki úgy döntött, hogy ezt a funkciót a "System" nevű (most nevezzük: "CLASS") -ban "rejtette" / helyezte el.
Ha Te a programodban szeretnéd ezt a funkciót használni, akkor lszi, "using System", különben nem tudsz rá hivatkozni.
A névtér teljesen más dolog, arra vonatkozik, hogy melyik szobában vagyunk (a házon belül), a névtér(konyha).asztal egészen más, mint a névtér(szoba).asztal.
Bocsánat, most "álljunk meg".
Milyen oprendszeren dolgozol, milyen kód-szerkesztővel, milyen nyelvű kódot írsz, milyen környezetben teszteled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!