C#-ban a Windows Formoknál hogyan kell StreamWritert csinálni? És azt hogy kell, hogy egy txt fájlba kiírja azt a dátumot (órával-perccel), amikor lementette a szöveget?
Eddig ezt csináltam, de aláhúzza, és feketével írja kék helyett a StreamWriter szavakat:
{
StreamWriter ellenőrzés = new StreamWriter("megnyitások.txt");
ellenőrzés.Write("megnyitottak, és frissítettek");
ellenőrzés.Close();
}
Ez egy buttonhoz van írva [private void btn1_Click(object sender, EventArgs e)]
Leírnátok pont ugyanilyen módon ezt, és hogy mi a hiba benne, esetleg mi hiányzik?
És leírnátok ugyanígy azt is, hogy hogy kell dátumot kiírni?
Ha feketével írja, az azt jelenti ebben az esetben, hogy nem adtad meg az osztály névterét, így nem tudja, hogy az egy osztály.
Írd be ezt a sort a forráskód tetején lévő "using ...;" sorok alá (idézőjelek nélkül) : "using System.IO;".
A dátumot és időt lekérdezheted a System.DateTime.Now adattagból, a kiírása egyszerű:
ellenőrzés.Write(System.DateTime.Now);
köszi! ;)
a using sorok hol vannak?
merthogy én nem láttam ilyanokat...
a forráskód legtetejére kell a Syste.IO-t írni?
Azt hogy kell, hogy a fájlt az énáltalam kijelölt könyvtárba mentse le, és ne a program \bin\Debug mappájába?
Ezt kétféleképpen is szeretném:
1.: a program ne kérdezze meg, csak rakja egyből mondjuk a dokumentumokba.
2.: a program mindig kérdezze meg, és énnekem így kelljen beírni, hogy:
C:\Users\tanulo\Documents and Settings\
Meg lehet ezt csinálni(mind a 2-t)?
www.dotnetperls.com/streamwriter
a linken lévő kódban látod, ahogy megadják a fájlnevet, ha ott teljes elérési utat adsz meg, akkor oda menti a fájlt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!