C++-ban egy könyvből tanulok, ami épp azt írja le részletesen, hogy arra jó, hogy ha egy mutatót hozzácsatolunk, akkor ha lefut az a függvény amiben a mutatót deklaráltuk, akkor a mutató által mutatott érték megmarad. CSAK ÉPPEN ELÉRHETETLEN LESZ! És akkor mi értelme dinamikus memóriában tárolni adatokat, ha úgysem érhetjük el őket?
Ha eldobod akkor elérhetetlen lesz, ezért nem kell eldobni. Deklaráld "kijjebb" a pointered.
2014. febr. 6. 19:59
2/9 iostream válasza:
Mi akadályoz meg abban, hogy a mutatót kijuttasd a függvényből?
2014. febr. 8. 00:46
3/9 anonim válasza:
kár, hogy nem C-ről olvasol. mert akkor most azt kérdeztem volna, hogy a mallocból hogyan jut ki eleve a pointer
ez amolyan "gondold át még egyszer" típusú kérdés lett volna...
2014. febr. 8. 12:27
4/9 iostream válasza:
Jó, a new is ugyanezt tudja, tehát a kérdés áll C++-ra is.
2014. febr. 8. 12:59
5/9 anonim válasza:
végül is az operátorok is függvények, teljesen igaz
2014. febr. 8. 23:31
6/9 iostream válasza:
A new ugye áll a new kifejezésből és a new operátorból. Nem minden operátor függvény, de a new speciel feltehetőleg az.
2014. febr. 8. 23:33
7/9 A kérdező kommentje:
Elnézést hogy nem írtam, de a kérdés célja, hogy az a dinamikus memóriarészlet lokális legyen egy függvényre nézve. A könyv azt irja hogy arra jó dinamikus memória hogy lokálisan tudod lefoglalni és nem tűnik el a függvény lefutása után. De a problémám az, hogy ha lokálisan van lefoglalva a hely és lokális a mutató akkor máshol ezt nem tudod használni!
2014. febr. 9. 10:28
8/9 iostream válasza:
"Elnézést hogy nem írtam, de a kérdés célja, hogy az a dinamikus memóriarészlet lokális legyen egy függvényre nézve. A könyv azt irja hogy arra jó dinamikus memória hogy lokálisan tudod lefoglalni és nem tűnik el a függvény lefutása után. De a problémám az, hogy ha lokálisan van lefoglalva a hely és lokális a mutató akkor máshol ezt nem tudod használni!"
Fogalmazd meg nekünk (és magadnak), hogy mit jelent lokálisan lefoglalni valamit. Mert én szerintem itt lesz az értetlenséged forrása.
2014. febr. 9. 11:31
9/9 anonim válasza:
A memóriacím, amihez hozzárendelted, legyen a visszatérési értéke a függvénynek.
Másik megoldás pedig, hogy a függvény pointerben kapja meg, hogy hova rakja el a memóriacímet és akkor már nem lokális változóban lesz elhelyezve a memóriacím. (Ehhez ugyebár már kétszeres pointer kell)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!