Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mire jó a dinamikus memória?

Mire jó a dinamikus memória?

Figyelt kérdés
C++-ban egy könyvből tanulok, ami épp azt írja le részletesen, hogy arra jó, hogy ha egy mutatót hozzácsatolunk, akkor ha lefut az a függvény amiben a mutatót deklaráltuk, akkor a mutató által mutatott érték megmarad. CSAK ÉPPEN ELÉRHETETLEN LESZ! És akkor mi értelme dinamikus memóriában tárolni adatokat, ha úgysem érhetjük el őket?

2014. febr. 6. 19:57
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Ha eldobod akkor elérhetetlen lesz, ezért nem kell eldobni. Deklaráld "kijjebb" a pointered.
2014. febr. 6. 19:59
 2/9 iostream ***** válasza:
32%
Mi akadályoz meg abban, hogy a mutatót kijuttasd a függvényből?
2014. febr. 8. 00:46
 3/9 anonim ***** válasza:

kár, hogy nem C-ről olvasol. mert akkor most azt kérdeztem volna, hogy a mallocból hogyan jut ki eleve a pointer

ez amolyan "gondold át még egyszer" típusú kérdés lett volna...

2014. febr. 8. 12:27
 4/9 iostream ***** válasza:
32%
Jó, a new is ugyanezt tudja, tehát a kérdés áll C++-ra is.
2014. febr. 8. 12:59
 5/9 anonim ***** válasza:
végül is az operátorok is függvények, teljesen igaz
2014. febr. 8. 23:31
 6/9 iostream ***** válasza:
0%
A new ugye áll a new kifejezésből és a new operátorból. Nem minden operátor függvény, de a new speciel feltehetőleg az.
2014. febr. 8. 23:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Elnézést hogy nem írtam, de a kérdés célja, hogy az a dinamikus memóriarészlet lokális legyen egy függvényre nézve. A könyv azt irja hogy arra jó dinamikus memória hogy lokálisan tudod lefoglalni és nem tűnik el a függvény lefutása után. De a problémám az, hogy ha lokálisan van lefoglalva a hely és lokális a mutató akkor máshol ezt nem tudod használni!
2014. febr. 9. 10:28
 8/9 iostream ***** válasza:
0%

"Elnézést hogy nem írtam, de a kérdés célja, hogy az a dinamikus memóriarészlet lokális legyen egy függvényre nézve. A könyv azt irja hogy arra jó dinamikus memória hogy lokálisan tudod lefoglalni és nem tűnik el a függvény lefutása után. De a problémám az, hogy ha lokálisan van lefoglalva a hely és lokális a mutató akkor máshol ezt nem tudod használni!"

Fogalmazd meg nekünk (és magadnak), hogy mit jelent lokálisan lefoglalni valamit. Mert én szerintem itt lesz az értetlenséged forrása.

2014. febr. 9. 11:31
 9/9 anonim ***** válasza:

A memóriacím, amihez hozzárendelted, legyen a visszatérési értéke a függvénynek.

Másik megoldás pedig, hogy a függvény pointerben kapja meg, hogy hova rakja el a memóriacímet és akkor már nem lokális változóban lesz elhelyezve a memóriacím. (Ehhez ugyebár már kétszeres pointer kell)

2014. febr. 9. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!