Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » (HTML, PHP) Hogy lehet megcsin...

(HTML, PHP) Hogy lehet megcsinálni hogy a választólista értéke a frsissites utan is megmaradjon?

Figyelt kérdés

<form method="GET" action="">

<select name="list">

<option value="Kolbász">Kolbász</option>

<option value="Hurka"></option>

</select>

<input type="submit" value="send" name="send">

</form>

if(isset($_GET['send'])) {

$list = $_GET['list'];

echo $list;

}

Eddig azt csinalja ha megnyomom a gombot, ugye kiirja a $list-et, De a valaszto listaban eltunik melyiket valasztottam, szoval visszaugrik az első option-ra, Azt hogy lehet hogy ne tunjenek el frissites utan(Submit,és utanna ha lefrissitem az oldalt, akkor ugyis megmaradjon az érték)

2014. febr. 6. 13:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
#9: Köszönöm a választ is meg a kedves beszólogatást is! Normálisan kérdeztem, nem tudom, miért látsz minden bokorban szőrszálhasogatást, de ez a te problémád legyen. Azt se tudom, miért lenne baj, ha nem tudok valamit, és megkérdezem.
2014. febr. 7. 20:53
 12/15 anonim ***** válasza:

#11: Eszemben sem volt beszólogatni; ezzel az erővel jómagam is vehettem volna azonnal beszólogatásnak a hozzászólásodat. Ha nem tudod, az továbbra is baj. A jó hír, hogy lehet rajta segíteni. Az igazi nagy baj, ha valaki nem is akar rajta segíteni. Szerencsére nem tűnsz annak a fajtának. Ha érdekel, a dolog, kérdezz bátran! Azért is van itt ez az oldal. Ha az ember beleássa magát, nagyon sokat lehet tanulni, fejlődni.

Mégegyszer: Ha valaki tanulni szeretne, nagyon szívesen megteszek mindent a fejlődése érdekében - ha szőrszálhasogatni (én-jobban-tudom-szidnróma), azzal nem tudok mit kezdeni.

Ide továbbra sem fér el az MVC megtárgyalása, azonban, ha feldobsz egy MVC-s kérdést, avagy megpingelsz egy privát üzenettel, garantálom, hogy választ kapsz a kérdéseidre.

Rövid útmutató:

[link]

...és mivel az "magyarításoktól" megőrülök, mert unprofessional, itt van ez is:

[link]

2014. febr. 7. 23:00
 13/15 anonim ***** válasza:
67%

Beszólásodat ismételt beszólással erősítve közölted, hogy az nem is volt beszólás. Kétszer is a pofámba nyomod, hogy ha nem tudom, az elég nagy baj (miért is? fogalmad sincs róla, hogy ki vagyok, mivel foglalkozom, mit tanultam, miért is kéne tudnom), majd leereszkedően vállon veregetsz, hogy ha nem tudom, kérdezzek csak bátran. Nem pont azt tettem? Nyilván azért, mert akkor megint nagy arccal közölheted, hogy milyen nagy baj, ha nem tudom. Én is tudok egy csomó dolgot amit te nem, és amire ugyanezt elmondhatnám.

Sőt: én is elmondhatnám többször, hogy nagy baj, ha ilyen alapvető szövegértési problémáid vannak. Én ugyanis azt kérdeztem, hogy "ebben a konkrét feladatban hogyan segíthet az MVC, vagy mi az MVC-s megoldás". Tehát nem kérdeztem, hogy mi az az MVC, se azt, hogy hogy kell ráguglizni és hol lehet olvasni róla. Nem szőrszálhasogattam, hanem KÉR-DEZ-TEM. A Wikipédián természetesen rég túl vagyok, az a cikk a szavaiddal ellentétben még rövid útmutatónak sem alkalmas, és főleg nem ad választ arra a kérdésre, hogy "_ebben_a_konkrét_feladatban_ hogyan segíthet az MVC, vagy mi az MVC-s megoldás?"

Ezenkívül hosszasan leírtad, hogy mi mindenről lehetne írni az MVC kapcsán, de te nem írsz róla, győzködtél, hogy milyen jó az MVC (egy pillanatig sem vontam kétségbe, tehát felesleges győzködni róla), valamint megtudtuk, hogy te mekkora májer vagy a kérdésben.

Épp csak a pofon egyszerű kérdésemet nem sikerült dekódolnod, és adekvát választ adnod rá. Úgyhogy be is fejezem, látom, tőled már nem fogok értelmes és hasznos választ kapni.

Azt csak te tudod, miért van szükséged erre a hozzáállásra. Légy boldog vele.

2014. febr. 9. 11:39
 14/15 A kérdező kommentje:
nekem még mindig nem működik:/ nem marad úgy frissites után
2014. febr. 9. 13:35
 15/15 anonim ***** válasza:

próbáld így:

<?php

$lehetosegek = array(

1 => 'Akciós',

2 => 'Nem akciós',

3 => 'Mindkettő'

);

$selected = isset($_GET['akcio']) ? $_GET['akcio']:'';

?>

<select name="akcio">

<?php foreach($lehetosegek as $key => $val){ ?>

<option value="<?php echo $key; ?>"<?php if(isset($_GET['akcio']) && $key == $_GET['akcio']) echo ' selected'; ?>>

<?php echo $val; ?>

</option>

<?php } ?>

</select>

2014. febr. 9. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.