Milyen változóelnevezési stratégiát használsz?
camelcase, ráutaló.
$userDetails
$registeredUsersCount
(típusra utalást nem használok, ami amúgy elég baj :( Úgy lenne az igazi, de így szoktam meg)
ciklusváltozó i j k l
Függvényeknél:
infoAction (actionöknél)
makeInfo (private, action nélküli)
getUserInfos (getter)
setUserInfo (setter)
__ -el kezdődő fv -ek php-ban foglaltak, legalábbis bnem ajánlott a használatuk, így nem kezdek velük fv nevet.
Lehetőleg angol szavakat vagy rövidítéseket, az elején utalva vagy a típusra, vagy az osztályra.
frmColors (form vagy frame), btnOk (button), chkFormat (checkbox), arrHeaders (tömb), pItem (pointer), oItem (objektum), cItem (osztály), stb.
Integert pl. nem szoktam jelölni kis i-vel, bár illene. Viszont a stringeket str-rel kezdem. (strUserName)
Konstansokat csupa nagybetűvel, stb.
Személy szerint:
* angol
* camelCase
* utaljon arra amire szolgál
* privát adattagoknál a "m_" prefixet használom
* statikus adattagoknál az "s_" prefixet használom
* paraméterekben rövid, gyakran egyszavas. A doxyban úgy is benne van minden
* hosszú szavakat rövidítéssel, ha egyértelmű marad
* ciklus változók: i, j, k, ... iterátoroknál: it, rit
Kedves #4-es.
Én is így vagyok a magyar-jelöléssel; csak a komplexebb típosokat jelölöm. A mutatók elé pedig p-t rakok.
Akit jobben érdekel:
Erősen típusos nyelvekben sem okoz gondot. :)
Ha az ember megszokta, nem igazán váltogatja. Kód olvasásánál is hasznos.
Kedves #7-es.
A gyengen típusú nyelvekben aztán főképp nem szabadna használni, hiszen változhat a változó típusa, a nevével ellentétben.
A magyar jelölés egy régebbi szemlélet, még a fejlettebb IDE-ek előtti időkből való, ahol igen is fontos hogy, tudd milyen változót használsz. Mára már kicsit elévült, inkább csak komplexebb típusok esetén használják. Például kifejezetten előnyös mondjuk egy UI esetén, ahol a btn prefix begépelőse után az intelligens IDE felkínál minden gombot. Ezenkívül nagyon sok régi motoros használja még napi szinten is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!