Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ nyelvben "include". Hogyan?

C++ nyelvben "include". Hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nemrég elkezdtünk programozni a suliban.

Én már régebben elkezdtem PHP nyelven programozni, és ott volt olyan lehetőség hogy ha egy fájl több nagyobb részből áll akkor több php fájlt csinálok és az egészet belerakom egybe, mert így jobban átlátható.

C++-ban viszont nem tudom hogyan kell, azt tudom hogy van "#include <>" parancs de nem tudom hogyan működik.

tehát pl van egy "fo.cpp" és ebből be akarom include-olni az "a_resz.cpp"-t és a "b_resz.cpp"-t

MIT kell hozzá tennem?

2014. jan. 30. 17:47
1 2
 11/15 secdeal ***** válasza:

Az include egy preprocesszor direktíva. Ez azt jelenti, hogy a fordítás előtt zajlik le.

Azt csinálja, hogy az include-olt fájl tartalmát bemásolja egy az egyben oda, ahol meghívtad az include-ot.

ÖKÖLSZABÁLY, hogy cpp fájlokat nem include-ulunk, mert ha azt a cpp-t ahol meghívtuk az includeot, és azt is, amelyiket includeoztunk fordítjuk, akkor ütközések lesznek. A függvény és osztálydefiníciók kétszer fognak szerepelni.

Csak header (.h, .hpp) fájlokat szokás includeolni.

2014. febr. 1. 16:41
 12/15 A kérdező kommentje:

értem, akkor ilyen szempontból a php-ben nincsenek nagyobb ütközések, a c++ érzékenyebb.

gondolom érdemesebb c++ -al foglalkoznom...

2014. febr. 1. 20:54
 13/15 anonim ***** válasza:

"gondolom érdemesebb c++ -al foglalkoznom..."

Attól függ, mit szeretnél csinálni. C++ és PHP teljesen másra való, desktop appoknál PHP hasztalan, míg webes világban a C++.

2014. febr. 1. 20:56
 14/15 A kérdező kommentje:

Valószínű hogy inkább c++,

van valami példatár/könyv ami hasznos lehet?

2014. febr. 1. 21:07
 15/15 anonim ***** válasza:

"a c++ érzékenyebb"

Nem is az, hogy érzékenyebb, csak itt mást célt szolgál. Pl. az egyik ok, ami miatt külön forráskódokat csinálsz, hogy az egyes részeket újra felhasználhatod egy másik progiban. Vagy nagyobb progi fejlesztése esetén elég csak azokat a részeket újrafordítani, amihez hozzányúltál. Stb.

Cpp-t meg azért sem illik include-olni (ahogy már írták), mert az abban lévő kód belefordul a progiba, méghozzá annyiszor, ahány helyen beemelted. Ez nem jó. Ezért van az is, hogy header (.h) fájlokba nem illik implementációt tenni, csak tiszta deklarációkat.

2014. febr. 3. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!