Mi hiányzik/hibáddzik a programomban? (java)
import java.util.*;
import java.io.*;
public class gameprototype {
public static void main(String atgs[]){
Scanner sajt = new Scanner(System.in);
System.out.println("találsz egy elhagyatott barlangot, bemész?");
System.out.println("igen - 1");
System.out.println("nem - 2");
int DMG = 10;
int HP = 10;
int a = sajt.nextInt();
if (a==1){
System.out.println("rögtön a bejáratnál találsz egy holttestet, megvizsgálod?");
System.out.println("igen - 1");System.out.println("nem - 2");
int b = sajt.nextInt();
if (b==1){
System.out.println("találsz egy rozsdás tőrt, rögtön el is rakod a táskádba(DMG+2), maj haladsz tovább...");
DMG = DMG+2;
}
if (b==2){
System.out.println("mivel továbbhaladsz rögtön egy emberevő gilisztába botlasz, utadat állja ezért muszáj megküzdened vele!");
int DMGgiliszta = 2;
int HPgiliszta = 20;
int f1 = HPgiliszta%DMG;
int f2 = HP%DMGgiliszta;
if (f1<f2){
System.out.println("legyőzted a gilisztát, nemkapol semiccse!!");
if (f1>f2){
System.out.println("a giliszta megevett téged, kezd elöröl");
}
}
}
}
if (a==2){
System.out.println("GAME OVER!!! N00B VAGY!");
}
}
}
a "mivel továbbhaladsz rögtön egy" részig még eljut a program de utána semmit nemcsinál. nem értem miért. milyen utasítás, parancs, elágazás, ciklus kellene oda? kezdö programozo vagyok. nem kérek negatív kommenteket a story sem a felépítés miatt, azért írtam ide, hogy segítséget kapjak nem pedig h fikázzanak. a választ előre is köszi!
azt számolom. hogy én v. a szörny ölne meg több ütésből...
ha a szörny, akkor nyertem, ha én akkor vesztettem.
Jaj bocsánat, teljesen világos már.
Csak még annyi, hogy érdemes lenne az
if (f1>f2)
helett
else-t
írni, mert ha a kettő egyenlő, akkor semmi sem történik (vagy azt az esetet is kezelni valahogy).
pascalban régebben(7.-ben) programoztam alap, nagyon alap szinten, most perpill nem tudnék benne, java-ból folyamatosan nézem HoldFarkas oktatóanyagait youtube-on, érdemes nézni mert rengeteg vidije van.^^
na meg haveromtol csenem el a füzetét mert ö jelenleg 9.-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!