Szöveg alapú kalandjáték készítés?
Milyen programmal/programnyelven lehetne egy szöveg alapú kaland-, vagy szerepjátékot készíteni?
Olyasmire gondolok mint a Kaland Játék Kockázat Online verziója, vagy mint az ilyesmi, régebbi játékok...
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Utolsónak: igen a történet nagyjából megvan már, több ötletem is van (van egy horror és egy steampunk-szerű világ is a fejemben). A linket pedig köszönöm szépen, meg is nézem mindjárt!
#14 vagyok.
Milyen bonyolultságú a játék? Csak kalandozni lehet különböző helyek között, vagy lehet tárgyakat is felszedni, pénzt gyűjteni, amit később fel kell tudni használni?
Rajzokat, egyéb grafikát tervezel csinálni hozzá?
09:03-hoz kapcsolódva, szerintem tervezzél bele képet is. A dolog jellegéből adódóan még az se szükséges, hogy minden szöveg grafikával legyen körítve, de egy-két illusztráció feldobhatja. Néhány kép erejéig még esetleg be is segíthetek: Ha valamit jól-rosszul megrajzolsz, megpróbálhatom jobban megcsinálni.
Egyébként tetszik a szöveges játék ötlete, ha manapság nincs is nagy divatja. Szerencsére itt senki sem akart miatta oltogatni, de lelki támaszként egy kis olvasnivaló (14. Az ősi és felülmúlhatatlan, 116. oldal):
"A könyv egyáltalán nincs híján a képi ábrázolásnak! Igenis ad képet, sőt, mi több, sokkal jobb képet, mint amilyen a tévé képernyőjén valaha is megjelenhet — mert a könyv képei személyre szabottak.
Amikor érdekes könyvet olvasnak, képzeletben nem látnak semmit? Nem látják lelki szemükkel azt, ami a könyvben történik?
Azok a képek a olvasó képei. Az olvasóhoz tartoznak, senki máshoz,
és összehasonlíthatatlanul jobban idomulnak hozzá, mint azok, amelyeket Mások tukmálnak rá."
Valaki még foglalkozik vele?
Kérdező, hogy sikerült, ha sikerült?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!