Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Objective C Mac nélkül?

Objective C Mac nélkül?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni objective C-ben programozni, de nincs mac-em, és nem engedhetem meg magamnak hogy vegyek egyet. Van -e valami alternatíva? Tudom hogy van valami windowsra, de az elég megbízhatatlan. Esetleg linuxos?
2014. jan. 17. 21:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Alternatíva #1: ha megfelelő PC-vel rendelkezel, esetleg megpróbálhatod az OS X-et feltelepíteni a gépedre (Hackintosh-ra keress). Természetesen ezzel lehetnek problémák, és jogi szempontból is aggályos.

Alternatíva #2: GCC képes Objective-C-t fordítani, de azzal önmagában nem sokat érsz frameworkök hiányában. Erre jelenthet megoldást a GNUStep, amely az Apple Cocoa API-jaihoz hasonlóan került kialakításra, elvileg javarészt kompatibilis is azzal. Gyakorlatban én sosem próbáltam.

Megkérdezhetem, hogy mit akarsz kezdeni Mac hiányában az Objective-C-vel? Gyakorlatilag csak OS X/iOS fejlesztésre használják.

2014. jan. 17. 23:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Szeretnék alkalmazásokat fejleszteni iPhonera (főleg egyéni felhasználásra). + tudok egy pár nyelvet (c, java, c++, pascal...) és érdekes lenne számomra, ha ezt is megtanulhatnám. Köszönöm válaszod!
2014. jan. 18. 08:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha iOS-re akarsz fejleszteni, nem úszod meg az OS X-t. Illetve saját appjaidat csak iOS developer programban való részvétel esetén tudod rárakni a telefonodra (vagy JailBreak esetén).
2014. jan. 18. 17:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem lehet igaz, hogy ki kéne perkálnom 500 000 Ft-ot csak azért hogy egyéni felhasználásra (nem adnám el, egyedül nekem kéne) fejlesszek...
2014. jan. 18. 21:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem _kell_ kiadnod, ha szerencséd van, különösebb problémák nélkül fel tudod tenni az OS X-et a PC-dre is (->hackintosh). Egyébként Mini van 200-ért, használtan pedig még olcsóbban is.

Sajnos ez egy ilyen világ, homebrew appokat Androidra a legegyszerűbb fejleszteni.

2014. jan. 18. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!