Objective C Mac nélkül?
Alternatíva #1: ha megfelelő PC-vel rendelkezel, esetleg megpróbálhatod az OS X-et feltelepíteni a gépedre (Hackintosh-ra keress). Természetesen ezzel lehetnek problémák, és jogi szempontból is aggályos.
Alternatíva #2: GCC képes Objective-C-t fordítani, de azzal önmagában nem sokat érsz frameworkök hiányában. Erre jelenthet megoldást a GNUStep, amely az Apple Cocoa API-jaihoz hasonlóan került kialakításra, elvileg javarészt kompatibilis is azzal. Gyakorlatban én sosem próbáltam.
Megkérdezhetem, hogy mit akarsz kezdeni Mac hiányában az Objective-C-vel? Gyakorlatilag csak OS X/iOS fejlesztésre használják.
Nem _kell_ kiadnod, ha szerencséd van, különösebb problémák nélkül fel tudod tenni az OS X-et a PC-dre is (->hackintosh). Egyébként Mini van 200-ért, használtan pedig még olcsóbban is.
Sajnos ez egy ilyen világ, homebrew appokat Androidra a legegyszerűbb fejleszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!