Angliában mennyire fontos egy programozó állásnál, hogy van e diplomád?
Jó referenciával mindenhol előnnyel indulsz olyannal szemben, aki ugyan diplomás, de nincs jó referenciája. Viszont olyan ellen, akinek referenciája és diplomája is van, azaz például nem kezdő munkaerő, legfeljebb csak akkor lehet esélyed, ha sokkal olcsóbban vállalod el.
Ha otthon tanulod meg a diplomához szükséges teljes tananyagot, beleértve a matematikát, akkor sok helyen nem fogják nézni, hogy van-e diplomád, különösen, ha tudod is bizonyítani a tudásod. De ennyi erővel le is vizsgázhatnál és meg van a diploma.
...ez úgy általában mind igaz. Hacsak úgy nem jársz, mint a közelmúltban egyik jó barátom:
Pár éve felvették egy céghez, amolyan informatikus-szerű állásba. Több jelentkező közül választották ki, ő volt a legjobb. Viszont nem volt meg a végzettsége, személyes okok miatt nem fejezte be az iskolát. De felvették, mert amúgy tényleg profi volt.
Nemrégiben azért tették lapátra (valamelyik koma fiacskájának kellett a hely), mert nincs meg a megfelelő végzettsége...
Én pl. magyarországon vagyok kódrabszolga, diploma nélkül. Amit otthon tanultam, azzal az interjún keresztbe lenyeltem az összes diplomást, akik a legjobb egyetemekről jöttek.
Ennek ellenére most fogom elkezdeni az egyetemet (esti, munka mellett), mert bizony a papír néha számít. Főleg, ha majd külföldre akarok menni és nem csak rabszolgamunkát akarok, hanem valami normális Senior vagy Architect munkát. Mondhatni: képmutatásból megyek egyetemre. Hogy elmondhassam magamról, hogy jártam. Nem szép, de ez van.
Viszont el kell ismernem, hogy az előttem szólóknak mind igazuk van: Nálunk sem számít, hogy kinek van diplomája. Tudja a munkáját végezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!