15 éves fiú vagyok és szeretném lassan eldönteni hogy körülbelül merre fogok elhelyezkedni. Tudnátok nekem segíteni hogy milyen szakmák állnának nekem jól? Olyat szeretnék választani ami érdekel, mert amit szeretek csinálni azt minden áron megtanulom tehát nem lesz gond a tanulással.
Arra gondoltam hogy informatikai pályát választok mert ez az ami megfog és soha se fog elavulni mert a számítástechnika a legdinamikusabban fejlődő iparág a világon, és az is fog maradni. Már kisebb koromban is érdekelt és ebben látom a jövőmet is. Ehhez ugye matek kőkeményen és fizika + angol az alap.
Ezen belül gondoltam a programozóra vagy informatikai mérnök(?) nem tudom pontosan hogy hogy hívják. Arra gondolok aki számítógép alkatrészeket, processzorokat, áramköröket tervez. Tudom hogy nagyon nehéz bejutni egy Intel vagy AMD fejlesztői posztra.
Olyat szeretnék ami mindenképpen jól keres és nem tervezem az itt maradást ebben az országban.
Szerintetek? Milyen hasonló szakmák vannak?
Köszönöm a válaszokat!
2014. jan. 9. 21:08
1/8 anonim válasza:
Szerintem te villamosmérnök szeretnél lenni.
2014. jan. 9. 21:20
2/8 anonim válasza:
Ha hardverekkel akarsz foglalkozni, akkor valóban inkább villamosmérnök illene hozzád. Mérnök infón (BME) csak érintőlegesen érintettük ezeket a területeket.
2014. jan. 9. 21:28
3/8 A kérdező kommentje:
Áh, tehát így hívják. Szerintetek a szoftveres vagy a hardveres irány kifizetődőbb inkább?
2014. jan. 9. 21:50
4/8 anonim válasza:
Hát.. csak értsél hozzá. Úgy látom, a másik válaszolóval szaktársak vagyunk, szerintem ő is egyetérthet abban, hogy szoftverből ugyan gyakorlatilag végtelen lehetőség és problémakör van, ennek ellenére még nem sajnáltam meg egy villamosmérnököt se, hogy a várható keresete kevesebb lenne.
2014. jan. 9. 22:12
5/8 anonim válasza:
Na igen, kereslet mindkettőre van. Ha jól végzed a dolgodat, értesz is hozzá, semelyik szakmát választva sem kell attól tartanod, hogy esetleg felkopna az állad.
2014. jan. 9. 22:32
6/8 anonim válasza:
Szerintem ne ez alapján válassz, hogy melyik keres jobban. Addig oké, hogy érdekel az informatika, de baromi sok ága van. Döntsd el, hogy mennyire szereted a fizikát (illetve, hogy mennyire megy). Programtervező informatikára nem fog kelleni, mert itt nincs fizika (helyette van matek, elég sok). Ha szereted a fizikát, akkor mérnökinformatika. De ha nem megy annyira az informatika, de elég jó vagy fizikából, akkor villamosmérnök. A lényeg, hogy inkább matekból legyél toppon, elég rendesen.
2014. jan. 9. 23:45
7/8 anonim válasza:
"De ha nem megy annyira az informatika"
Na de éppen te mondtad, hogy sok ága van. Akkor most mi nem megy? Mert ha a programozás nem megy, akkor se menjen villanyra, csak szólok előre.
2014. jan. 10. 00:28
8/8 anonim válasza:
Helyesbítek: más szintü programozás tudás kell mondjuk proginfón, mint villamosmérnökin.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!