Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehetne megadott...

Hogyan lehetne megadott számok összes kombinációját kiíratni?

Figyelt kérdés
Úgy kellene ezt, hogy megvannak a számok (pl: 2,4,6,8,9) és ezeket a számokat kombinálja (pl: az 5 számból kiválaszt hármat és az összes lehetőséget kiírja).

2014. jan. 7. 15:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Itt az én gondolkodásmódom, magyarázattal, példakóddal:

[link]

Röviden: én úgy csinálom, hogy kiveszek az 5 elemű halmazból 2 elemet, mindenféle változatban, és a maradék 3 elemű halmazokat veszem hozzá az eredményhez. Viszont lesznek redundáns elemek az eredményben, de ezt a Hash adatszerkezetre bíztam megvalósításkor. :D

De biztos lehet másképp is. :)

2014. jan. 7. 15:34
 2/20 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, kipróbálom! :)

Esetleg ha van más ötleted ezen kívül azt is szívesen fogadom :) meg persze másét is

2014. jan. 7. 15:40
 3/20 anonim ***** válasza:
a Set-re bíztad, nem a hashre :)
2014. jan. 7. 16:28
 4/20 anonim ***** válasza:
Igaz! :D Már nem látok ki a sok kódból! :D
2014. jan. 7. 16:36
 5/20 anonim ***** válasza:

De hogyan kell ezt megcsinálni nem bírok rájönni az algoritmusra.

Rajzolgatok én itt papírra de sehogy nem jó.

2014. jan. 7. 16:39
 6/20 A kérdező kommentje:
Jöhetnek az okos megoldások!! :)
2014. jan. 7. 16:46
 7/20 iostream ***** válasza:

Ha máshogy nem megy, megoldhatod brute force-szal is: legenerálod az összes lehetséges számkombinációt az ötből, és mindig csak az utolsó három számjegyet veszed.

Attól függően, hogy milyen nyelven kódolsz, ez könnyebb vagy nehezebb lehet (C++-ban pl van erre egy next_permutation függvény).

2014. jan. 7. 16:52
 8/20 anonim ***** válasza:

C#zek de én akarom megvalósítani ezt az algoritmust ezért nem akarom a beépítettet használni.

Nem tudok rájöni hogyan generáljam le 5 vagy 3 szám kombinációit.

Nem megy próbálom papíron de belezavarodok.

2014. jan. 7. 16:57
 9/20 A kérdező kommentje:
Egy kód jól jönne... :)
2014. jan. 7. 17:03
 10/20 anonim ***** válasza:

Ez így jó?

Van n darab szám vagy jel.

Egy ciklusnak n*n - 1 darabszor fog kelleni lefutnia mert ennyi kombináció van és a legelső elemet megcserélem a következővel n -1 darabszor utánna veszem a második elemt és azzal ugyanezt egészen addig amíg ezt az egészet n -1 darabszor meg nem tettem.

2014. jan. 7. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!