Hogyan lehetne megadott számok összes kombinációját kiíratni?
Itt az én gondolkodásmódom, magyarázattal, példakóddal:
Röviden: én úgy csinálom, hogy kiveszek az 5 elemű halmazból 2 elemet, mindenféle változatban, és a maradék 3 elemű halmazokat veszem hozzá az eredményhez. Viszont lesznek redundáns elemek az eredményben, de ezt a Hash adatszerkezetre bíztam megvalósításkor. :D
De biztos lehet másképp is. :)
Köszi szépen, kipróbálom! :)
Esetleg ha van más ötleted ezen kívül azt is szívesen fogadom :) meg persze másét is
De hogyan kell ezt megcsinálni nem bírok rájönni az algoritmusra.
Rajzolgatok én itt papírra de sehogy nem jó.
Ha máshogy nem megy, megoldhatod brute force-szal is: legenerálod az összes lehetséges számkombinációt az ötből, és mindig csak az utolsó három számjegyet veszed.
Attól függően, hogy milyen nyelven kódolsz, ez könnyebb vagy nehezebb lehet (C++-ban pl van erre egy next_permutation függvény).
C#zek de én akarom megvalósítani ezt az algoritmust ezért nem akarom a beépítettet használni.
Nem tudok rájöni hogyan generáljam le 5 vagy 3 szám kombinációit.
Nem megy próbálom papíron de belezavarodok.
Ez így jó?
Van n darab szám vagy jel.
Egy ciklusnak n*n - 1 darabszor fog kelleni lefutnia mert ennyi kombináció van és a legelső elemet megcserélem a következővel n -1 darabszor utánna veszem a második elemt és azzal ugyanezt egészen addig amíg ezt az egészet n -1 darabszor meg nem tettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!