Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az írja, hogy nincs indítható...

E1D1E kérdése:

Az írja, hogy nincs indítható partíció. Mit csinálhatok?

Figyelt kérdés

Van egy Eee Pc szerü notebookom, akadt vele a közelmultban egy kis vírusos problémám aminek az eredménye az lett, hogy a win 7 starter mellé feltettem egy lubuntut ami szépen is futott (persze ez mellett még a wint is megjavítottam)

Most hogy nézegettem a HDD állapotát, megelégeltem a sok partíciót és formáztam a lubuntu felét, mert hát nekem elég a win is.

Erre ujraindítottam a gépet és azt írta kihogy nincs oprendszer indító a HDD egyik partícióján sem, ezt látva megijedtem és a felszabadult helyre újra felnyomtam a lubuntut, de ez sem változtatott a helyzeten.

Most egy live lubuntu pendriveról használom a gépet de nem enged a vinyóba nézni.

Van valami ötletetek mit tegyek, hogy a wint újra működésre bírjam?

(még a win ujatelepítőt sem indítja)

Esetleg van erre valami fájl amit csak be kell rakni az egyik partícióra, hogy aztán bootoljon?

2013. dec. 13. 16:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Jóeséllyel döglött az MBR (nem fizikailag, hanem adattartalom tekintetében).

A partíciókat valószínűleg bebuktad, de egy komplett dózerolás, beleértve a partíciók törlését és újrakiosztását, elméletileg a probléma gyorsan orvosolható.

A másik lehetőség az MBR/PBR "megmáguskodása", de mivel fel kellett tenned ezt a kérdést, ezt a lehetőséget vessük is el.

Lubuntu:

mi a helyzet a mountokkal?

Tudsz alóla partícionálni, illetve formázni?

Ha nem jönnek be ezek, próbáld ki a Hiren's boot CD -t, ha pedig minden kötél szakad, akkor szakemberre lesz szükség (már úgy értem, személyesen).

2013. dec. 13. 17:08
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

Le kellet formáznom újra a Lubuntu partícióját, és újratelepítettem a lubit úgy, hogy arendszerindítót egy partíciókon kívüli helyre rakattam vele -> ujraindítás után azonnal jött a rendszerválasztó és működik a win is!

2013. dec. 13. 19:58
 3/3 tabaki ***** válasza:
Gyorsan vegyél egy lottószelvényt. Akinek ilyen mákja van...
2013. dec. 14. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!