Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik nyelvet tanuljam, C#...

Melyik nyelvet tanuljam, C# vagy C++?

Figyelt kérdés
Nemrég elhatároztam, hogy programozni fogok. Elkezdtem C++-t tanulni, eddig 2 hónapja tanulom. Habár bizonyos helyeken azt mondják, hogy a C++ már öreg nyelv, és a C# lesz a jobb nyelv, és amelyre majd a jövőben is szoftvereket gyártanak. Hallottam a C# 5.0-ról. Ez tényleg jobb mint a C++? Mivel csak 2 hónapja tanulom, még abbahagyhatom, és elkezdhetnék egy újat, vagy folytassam ezt? Van értelme, a C++-nak van jövője?

2013. nov. 24. 21:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Megnyugtatlak, hogy van jövője a c++ -nak. Szerintem mindkét nyelvvel jól jársz. a c#-t nem ismerem, de gondolom, hogy a c++-os tudásod nagy részét fel tudod használni benne.
2013. nov. 24. 21:05
 2/5 anonim ***** válasza:
A C++ még mindig egy nagyon elterjedt és sokat használt nyelv.
2013. nov. 24. 21:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha szoftverfejlesztéssel akarsz foglalkozni, akkor mindkettőt + Java-t.
2013. nov. 24. 21:18
 4/5 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy kicsivel több alapja lenne, ha az kérdeznéd, c# vagy java(de itt se ennyire dedós a kérdés, hogy melyik a jobb), de így..

másra használják mindkettőt, mai napig aktívan szintén mindkettőt

c++-ban meddig jutottál? (milyen programot írtál, elméletben hol állsz, oop megy, vagy csak hívogatjuk a tagfüggvényeket bla bla)

2013. nov. 25. 00:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja, ahogy fentebb írták: a lényeg az elméleti háttér gyakorlati alkalmazása. A kérdés kb. mintha azt kérdeznéd, hogy svédet vagy norvégot tanulj. A hangsúly az OOP, design patterns, framework ismerete. Tudnod kell mi a unit testing, refaktorálás, és egyáltalán hogyam kell kezelned a komplexitást, ha mindent az egyetlen osztályod static main metódusa csinál, az olyan, mintha elektronmikroszkóppal vernéd be a szeget a falba.
2013. nov. 25. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!