Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi olyan különleges a Linux...

Mi olyan különleges a Linux architektúrájában?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olvasgattam a SteamOS-ról (szerintem baromság), és ott láttam, hogy "...a Linux bombabiztos architektúráját egyesíti...". Nem tudok sokat a témakörről (architektúra), szóval valamit erről is írjatok, hogy teljesen értsem... köszi!

2013. nov. 17. 19:18
1 2 3
 1/21 soccerway ***** válasza:
100%
Gondolom ez egy reklámszöveg, ami azt nagyítja fel hogy a linux stabilabb mint a windows, ez kb. igaz is.
2013. nov. 17. 20:19
 2/21 iostream ***** válasza:
51%
Mármint a Linux, mint kernel LEHET egy viszonylag stabil dolog. Attól függ, mit fordítanak bele és min akarják futtatni.
2013. nov. 17. 20:20
 3/21 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Eddig nagyjából értem, de ha kicsit bővebben, már ha lehet még róla többet mondani.
2013. nov. 17. 20:26
 4/21 A kérdező kommentje:
Ja, igen, szerintem is nagyítanak kicsit a Linux minőségén
2013. nov. 17. 20:28
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Linux 1000x biztonságosabb mint a windows!

Mert az emberek pár százaléka használja, azok is több tucat különböző distrót, melyek közt a program átjárhatóság is nehézkes egy vírusnak, arról nem is beszélve, hogy elég nehéz megkerülni a rendszer szintű beavatkozásokhoz, hogy ne kérje a root jelszót.

Míg Windows -t az emberek 90% használja, abból is max 3 félét, amik közt szoftver kompatibilitás van, így ők a célközönség a vírusok számára, mivel ők képezik az elérhető többséget, ezen felül a felhasználók 80% -a admin jogosultsággal használja 60% még a gyenge UAC -t is ki kapcsolja, és alapból a felhasználók 60% önként telepíti a hátsó kaput valamely loaderrel, hogy ingyen hozzá jusson.

Igen, a Linux sokkal biztonságosabb, de ez felhasználók használati módjának is köszönhető!

2013. nov. 17. 21:16
 6/21 A kérdező kommentje:
Ahaaa... akkor ez az átjárhatatlanság valahogy kapcsolódik az architektúrához...
2013. nov. 17. 21:31
 7/21 iostream ***** válasza:
51%
Semmi köze az architektúrához. A Linux kernel olyan, amilyen, valamilyen. Az átjárhatóság ott sérül, hogy épül rá millió és egy keretrendszer, és minden program mást használ. A kernel csupaszon még egy nagyon szegényes dolog, gyakorlatilag használhatatlan.
2013. nov. 18. 09:35
 8/21 soccerway ***** válasza:
100%
Baromság vagy nem, nappaliba szánt (csak)játékgépre sokkal jobb megoldás mint egy windows a hülyeségeivel együtt.
2013. nov. 18. 09:48
 9/21 Csxeba ***** válasza:
100%
+ SteamOS azért lesz jó ötlet, mert célirányosan játékok futtatására fogják fejleszteni, ha ügyesek és okosak, telepakolják driverekkel meg gyorsítókkal és gyakorlatilag konzol lesz a számítógépedből (na jó azért annyira nem). Az, hogy Linux kernelre épül kb természetes, mivel ez a legelterjedtebb nyílt forráskódú kernel széles e világon és meglehetősen széles a hardware támogatottság is bizonyos (khm Debian) disztribúcióknál.
2013. nov. 18. 10:28
 10/21 iostream ***** válasza:
33%
Igen, ahogy az utolsó kettő mondja, az úgy jó. A Linux kernelt meg lehet csinálni stabilra, és ha egységes a környezet és erre az egységes környezetre tudnak támaszkodni a (játék)fejlesztők, akkor jó lehet. És mivel ingyenes a használata, rengeteg ember ért hozzá, ideális alap.
2013. nov. 18. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!