Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Javában az az ArrayListből...

Javában az az ArrayListből hogyan lehet egyszerre két elemet kivenni?

Figyelt kérdés
Van két ArrayList. Az egyikben számok vannak a másik üres. A feladat az lenne, hogy az elsőből kiveszek két számot, a kisebbiket visszarakom az elsőbe, a nagyobbikat átrakom a másodikba. Hogyan tudok egyszerre két számot kikérni? Köszönöm a segítséget

2013. nov. 16. 20:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

valami = list.get(0);

list.remove(0);

masvalami = list.get(0);

list.remove(0);

if (valami>masvalami) list.add(masvalami)

else list.add(valami)

valahogy így?

2013. nov. 16. 21:44
 2/8 iostream ***** válasza:
Miért nem jó, hogy kettőt kiveszel egymás után?
2013. nov. 16. 21:52
 3/8 A kérdező kommentje:

Végül is az is jó, a feladat csak annyi lenne, hogy egy halmazból kell kivenni két tetszőleges számot és ezeket megvizsgálva a kisebbiket visszatenni a nagyobbikat meg átrakni a másik halmazba és minden pakolgatás után kiírni, hogy melyikben éppen mi van. Ja és az átpakolt számot törölni is kell az eredeti halmazából.

Ha erre nem az ArrayList a legjobb megoldás azt is elfogadom, :) már nézegetem a HashMap és a TreeMap lehetőségeit is

2013. nov. 16. 22:04
 4/8 anonim ***** válasza:
ja hogy tulajdonképpen minden mindegy, csak te csavartad meg egy kicsit
2013. nov. 16. 22:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Sorry, még nagyon kezdő vagyok :) A teljes és eredeti szöveges feladatot azért nem akartam kiírni mert a tanárról is feltételezem, hogy olvas ilyesmit és nem akarom eljátszani a jóindulatát. Meg szerettem volna valamit magamtól is csinálni, csak sajnos elakadtam ennél a résznél, úgyhogy nagyon köszönöm a segítséget, ment a zöld kéz.
2013. nov. 16. 22:22
 6/8 anonim ***** válasza:

igen, nem tudom, hogy teljesen kezdőknek miért tanítanak javát

mármint lehet hogy csak én vagyok hülye, de az eléggé nyilvánvaló, hogy először meg kéne tanítani az alapvető alacsony szintű adatszerkezeteket, addig nem babrálni osztályokkal, meg hasonló

nem attól fogja valaki érteni az oop-t, hogy az első sor kódot is ebben a szemléletben írja

na mindegy..

2013. nov. 17. 00:30
 7/8 iostream ***** válasza:
Ezzel ne értek egyet, teljesen jó magasszinten kezdeni a programozást. Az egy más kérdés, hogy erre nem a Java a legalkalmasabb. Nézd meg a Pythont. Egy darab alacsonszintű cucc sincs benne, mégis triviális a használata.
2013. nov. 17. 11:10
 8/8 anonim ***** válasza:

jó, végülis akármilyen nyelvvel kezdünk, kérdések mindig lesznek

csak valahogy kezdőhöz illőbbnek tartok egy olyan kérdést mondjuk, hogy: "hogy lehet elérni, hogy egy függvény meg tudja változtatni a paraméterét", mint az ArrayList metódusainak a boncolgatását(merthogy erre pontosan jó a referencia, kérdés nélkül), valahogy így értettem

2013. nov. 17. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!