Javában az az ArrayListből hogyan lehet egyszerre két elemet kivenni?
valami = list.get(0);
list.remove(0);
masvalami = list.get(0);
list.remove(0);
if (valami>masvalami) list.add(masvalami)
else list.add(valami)
valahogy így?
Végül is az is jó, a feladat csak annyi lenne, hogy egy halmazból kell kivenni két tetszőleges számot és ezeket megvizsgálva a kisebbiket visszatenni a nagyobbikat meg átrakni a másik halmazba és minden pakolgatás után kiírni, hogy melyikben éppen mi van. Ja és az átpakolt számot törölni is kell az eredeti halmazából.
Ha erre nem az ArrayList a legjobb megoldás azt is elfogadom, :) már nézegetem a HashMap és a TreeMap lehetőségeit is
igen, nem tudom, hogy teljesen kezdőknek miért tanítanak javát
mármint lehet hogy csak én vagyok hülye, de az eléggé nyilvánvaló, hogy először meg kéne tanítani az alapvető alacsony szintű adatszerkezeteket, addig nem babrálni osztályokkal, meg hasonló
nem attól fogja valaki érteni az oop-t, hogy az első sor kódot is ebben a szemléletben írja
na mindegy..
jó, végülis akármilyen nyelvvel kezdünk, kérdések mindig lesznek
csak valahogy kezdőhöz illőbbnek tartok egy olyan kérdést mondjuk, hogy: "hogy lehet elérni, hogy egy függvény meg tudja változtatni a paraméterét", mint az ArrayList metódusainak a boncolgatását(merthogy erre pontosan jó a referencia, kérdés nélkül), valahogy így értettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!