Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen programozási nyelv és...

Milyen programozási nyelv és tudás kell egy olyan program elkészitéséhez amibe ha beirsz egy szot kiirja másik nyelven?

Figyelt kérdés

Egy olyan programot akarok ami forditani tud, persze tisztába vagyok hogy én kell minden szot beleirjak, vagy legalább is én igy képzeltem el. Pontossan a kérdésem az hogy hogy kell azt megcsinálni, hogy ha beirom pl: Alma, akkor kiírja hogy Apple!

nem sokat értek a programozáshoz, pontosabban semmit, de angolul is megszeretnék tanulni, meg programozni is, és igy egyszerre tanulhatom mind kettőt!

mind kettőhöz lenne segitségem, csak elkéne valahogyan kezdjem! :)

2013. nov. 15. 17:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha már itt járunk, excel és egy függvény.
2013. nov. 15. 23:35
 12/13 tabaki ***** válasza:
Ez ebben a formában bármely nyelven nagyon egyszerű akár egy kétdimenziós tömb, akár valami szövegfájl segítségégével. Az érdekesebb, ha mindkét irányból szinonímákat is keres. Ilyet anno írtam basicben is, úgyhogy nyelvet inkább aszerint válassz, hogy melyik ígérkezik később hasznosnak. A program megírása alapszintű nyelvi ismereteket igényel, a működésének a megtervezése lesz a nehezebb feladat.
2013. nov. 16. 02:23
 13/13 anonim ***** válasza:

Még csak bele sem kell írnod minden szót, időpocsékolás lenne.

Ugyan nem néztem utána, de szerintem találsz olyan online fordítós weboldalt, aminek van publikus webservice-e, elég azt hívogatni, oszt' cső.

Tehát én így csinálnám:

1. Keresek egy ilyen webservice-t

2. Összedobok pl. C#/Visual Studio-ban egy Form-ot

3. Megcsinálom a webservice-hez az interface-t

4. Aztán amikor a user a fordítás gombra nyom, akkor meghívom a webservice-t, oszt' jónapot.

Ha esetleg nem találsz ilyen webservice-t, akkor alternatív verzió:

Keresel a neten és letöltesz egy angol-magyar adatbázist pl., és azt használod

Az tuti, hogy talán akkor se állnék neki kézzel bepötyögni egy angol-magyar szótár DB-t, ha az életem múlna rajta, akkor inkább lőjenek le :)

2013. nov. 18. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!