Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Rendszercsere hogyan lehetséges?

Rendszercsere hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés
Most Vistám van mert ez volt az automatikusan feltelepített a laptopomon. De nem nagyon fut rajta minden, ezért jobb lene egy XP. Rendszercsere hogy lehetséges? Kell hozzá egy telepítő cd is? Minden adat el fog veszni? Egyáltalán kivitelezhető ez? Köszi a választ.
2009. nov. 17. 22:29
 1/8 anonim válasza:
Persze, hogy lehetséges, nem nagy őrdöngőség, bár laptophoz lehet,hogy a gép driverei kellenének, így inkább windows 7-et ajánlanék, az automatán letölti, nekem is olyanokat szedett le , ami még a gyártó oldalán sem volt. Az adatokat kilehetmenteni ideiglenesen(én ezt ajánlanám) vagy ráfrissíteni a vistára, nincs gond, nem kell mindent visszamásolni és megmarad minden adat.
2009. nov. 17. 22:46
 2/8 anonim válasza:
Jah, és valamelyik windows 7 jobban megy mint az xp.
2009. nov. 17. 22:47
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy valamelyik Windows 7? Ha megvannak a minimális rendszerigények akkor Windows 7-et javaslok, mivel az automatikusan letölti a drivereket, és nem kell szarakodnod XP-vel, meg Service Packokkal. Ráadásul a legtöbb embernél a Windows 7 telepítési ideje fele, mint az XP-jé, továbbá nem fogyaszt annyi erőforrást, mint a Vista.

Minimális rendszerigény

1 GB ram /Játékok esetében legalább 2/

1 GHz processzor

16 GB szabad hely a merevlemezen (nekem olyan 7-8 gigát foglal telepítés után, de jó, ha megvan az a 16 + néhány szabad giga), ha 64 bites rendszert akarod feltenni, akkor 20 GB.

Továbbá nem árt egy Direct X9-es kártya, az Aero felülethez.

2009. nov. 17. 23:15
 4/8 anonim ***** válasza:

De szerintem a kérdező azt (is) kérdezte, hogy Vista-ra XP/7-t lehet-e telepíteni, vagy kell-e valamit beállítani (pl. bios-ban).

Ha jól tudom nem kell semmit szarozni, csak telepíteni, de én eddig csak xp-t telepítettem (meg 1x win7 próbaverziót, és nem csináltam semmit, és működött).

2009. nov. 17. 23:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Úgy néz ki, hogy akkor a Win 7-et teszem fel. De hogy kell? Letöltöm és utána automatiksan telepíti magát? Köszi!
2009. nov. 18. 06:59
 6/8 anonim válasza:
Nem minmdegy, hogy win 7 ultimate vagy Lite, mert az 512 Mb-al is megy és 3 GB merevlemez. Azt is próbáltam már.
2009. nov. 18. 07:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Értelemszerűen Ultima a javallott. Letöltöd, az így kapod képfájl kiírod mondjuk Nero DVD íróval, beteszed a lemezt, kiválasztod melyik meghajtó induljon el először (értelemszerűen a DVD rom/író), és elindul a telepítő...

Ha így nem megy, akkor szépen a jelenlegi rendszerből indítod el, telepítés közben a meglévő rendszerfájlok átkerülnek a windows.old mappába.

Persze, ha rosszul írod ki lemezre, akkor nem fog működni.

2009. nov. 18. 14:03
 8/8 anonim válasza:
ubuntut minden gépre :) \o/
2010. márc. 29. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!