Programozás C nyelven (3 feladat)?
Sziasztok. Nem egy ingyenélő vagyok, akinek az a fontos,hogy kész legyen a házija, de ezeknek egyszerűen neki se tudok állni.
A program kérjen be karaktereket EOF végjelig, majd írja ki azokat. Kiíráskor hagyja ki a soremelés karaktereket.
A program kérjen be egy sor szöveget, majd betűnként külön sorba írja ki azt.
A program kérjen be karaktereket EOF végjelig, majd írja ki azokat szavanként külön sorba.
Valaki elmagyarázná nekem ezeket? Do while, while illetve for ciklusokról tanulunk.
Nagyszerű. Ezek közül a filebeolvasáshoz a while ciklust használjuk, ami elöltesztelő, mivel a file elvileg lehet üres is. Tehát a filebeolvasás tipikusan ugy néz ki, hogy while(not eof(f))... Most a pontos C szintaxisra nem emlékszem, rég használtam.
Ehhez szükséged lesz egy megfelelő adattípusra, ami a karakter. Ebbe kell beolvasni a fenti ciklusban.
Ha egyben akarod kiírni őket a végén, akkor kell egy karaktertömb, amiből válogatsz.
A két feladat algoritmikusan ugyanaz, kiírás közben kell figyelni, az egyiknél ha soremelés (10), akkor nem írod ki, a másiknál ha szóköz, akkor helyette \n-t írsz ki.
...kell egy karaktertömb, amiben tárolod, és abból írod ki.
Így két ciklus lesz, tehát érdemes megszámlálni egy n változóban, hogy hány karaktert olvastál, és a második ciklus így már lehet FOR.
(Az előző.)
Karaktertömbökről még nem tanultunk..pedig egyetem ..:)
Írok egy feladatot, amit már megoldottam, úgy hátha egyszerűbb lesz a dolog.
Ez volt a feladat: A program kérjen be karaktereket EOF végjelig. Határozza meg, hogy hány darab nem betű karaktert adtunk meg.
És így oldottam meg:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main () {
char c, kb=0;
while (c!=EOF){
c=getchar();
if(c>='0' && c<='9') kb++;
}
printf("számkarakterek száma=%d\n",kb);
system ("pause");
}
Sikerült megcsinálni a 2. és a 3. feladatot, tömbösítéssel.
Már csak az 1.-t kéne megoldani
A "mag":
while (scanf("%c",&c)!=EOF) {
_if (c!='\n') printf("%c",c);
}
A parancssorban az eof-ot Ctrl+Z-vel, vagy F6al tudod írni, külön sorba kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!