Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egyenlethez megoldás? (PHP)

Egyenlethez megoldás? (PHP)

Figyelt kérdés

Sziasztok,

most kezdtem el a PHP-t, lenne egy primitívebb kérdésem. Tehát van egy egyszerűbb egyenlet:

$kivonat = 5;

$eredmeny = 100-$kivonat;

És így ugye az $eredmeny 95 lesz.

De mi van, ha több változót szeretnék ugyanabba az egy egyenletbe behelyettesíteni, hogy magát az egyenletet ne kelljen többször lecopyzni? Pl:

$kivonat = 5;

$kivonat = 6;

és az utána lévő kivonás, amit már leírtam, az külön kiprintelje a 94-et, és a 95-öt is? Van rá valami trükk? Vagy egyszerűbb két külön egyenletet írni hozzá?

Köszi!

2013. nov. 2. 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

<?php

function kivonat($kivonat){

$eredmeny = 100-$kivonat;

echo $eredmeny;

}

kivonat(5);

kivonat(6);

2013. nov. 2. 20:12
 2/4 anonim ***** válasza:

$k1=5;

$k2=6;

$e1=100-$k1;

$e2=100-$k2;

echo $e1;

echo $e2;

Tomboket is hasznalhatsz egyebkent, melyeken cilklusokkal tudsz vegigmenni. Tessek utanaolvasni. :)

A kerdesed amugy nyelvfuggetlen, tisztan elmeleti.

2013. nov. 2. 20:19
 3/4 anonim ***** válasza:

A te válaszod meg nyelvfüggetlenül rossz :D

legalábbis szerintem, mivel a K a függvényekre gondolt, mint dekompozíciós elemre, csak hiányzott matekóráról és nem tudta megfogalmazni rendesen:)

2013. nov. 2. 20:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igen, arra gondoltam, amit az első válaszoló írt. Ma is tanultam valami újat. :)
2013. nov. 2. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!