C++ -ban hogy tudok függvényből tömböt kivinni?
Figyelt kérdés
Akár hogy próbálom megfogalmazni a return részt, mindig egy hibaüzenetet kapok. Esetleg írnátok egy rövid példa függvényt?2013. nov. 2. 11:15
1/9 anonim válasza:
Próbáld úgy, hogy befele viszed a tömb memóriacímét.
Példa:
bool rendez(int tomb[], int meret);
2/9 A kérdező kommentje:
Befelé be tudom vinni. A feladat az hogy egy tömb minden elemét egyel léptessük balra a tömbben. Ezt én így oldottam meg:
int balra(int* tomb, int max)
{
int i;
for(i=max;i>0;--i)
{
tomb[i]=tomb[i-1];
}
return tomb[];
}
De nem működik..
2013. nov. 2. 11:21
3/9 anonim válasza:
Hát mert nem egész számot kéne visszaadni (int) hanem egész szám tömböt (int*).
4/9 anonim válasza:
#3 vagyok, mármint úgy értem, hogy a függvény fejében kéne átírogtani
5/9 A kérdező kommentje:
Igen, közben rájöttem hogy hülye voltam :D Köszi a segítséget
2013. nov. 2. 11:26
6/9 anonim válasza:
Nem kell visszaadni semmit, mert közben módosította. Szívesen.
7/9 anonim válasza:
Azt remélem vágod, hogy ez így nem igazán azt fogja csinálni, amit te szeretnél, mert egyrészt módosítod is a tömböt, másrészt vissza is adod a módosított tömböt.
Vagy az egyiket csináld, vagy a másikat, a kettőt együtt ne, mert fölösleges és főleg megtévesztő.
8/9 iostream válasza:
VAGY! Használj std::array-t, esetleg std::vector-t. Az utóbbi visszaadása olcsó is lesz, mert nem másolja, csak moveolja.
9/9 anonim válasza:
Visszaadni tömbként nem tudod. Mutatóval tudsz visszatérni, vagy structtal, amibe beburkolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!