C, kép beolvasása kiírása mátrixba/ból?
Bmp-ből a legkönnyebb.
Úgy emlékszem, hogy BMP-ben három értékenként lehet beolvasni. [RED, GREEN, BLUE], mindegyik 0-255 közötti érték.
...
Hehe...én is így kezdtem valamikor. Nagyon érdekelt a képfeldolgozás és én is úgy fogtam neki, hogy bmp-ből kiolvastam az adatokat. A wikin néztem meg a felépítését, mivel vannak neki fejlécei, palettája és természetesen ami téged érdekel a bittérkép. Beolvasod a képből az értékeket char-enként, mivel a char egy byte. Megszámolod, hogy a bittérkép előtt hány byte-ot foglalnak a fejlécek és azt átszököd. Azokat az értékeket amelyek ezután következnek ügyesen beolvasod egy matrixba.
Én viszonylag hamar áttértem az opencv könyvtárra. Ez direkt képfeldolgozásra van kifejlesztve és mindössze egy paranccsal akár jpg-nek az értékeit is kiolvashatod. De hát a youtube-n halomra vannak demonstráló videók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!