Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik a leggyorsabb algoritmu...

Melyik a leggyorsabb algoritmus, amellyel egy számról meg lehet állatpítani, hogy prím-e?

Figyelt kérdés

10^11 en nagyságú számokról van szó(és ezekből is sok darab), már láttam sok féle algoritmust, de milyen megoldást javasolnátok, nem fontos konkrét mintát leírni csak, a menetét és aztán én már megcsinálnám.

Kérlek csak hozzá értők írjatok!

2013. okt. 24. 10:44
1 2 3
 21/28 iostream ***** válasza:
#15 Ahogy Kerry mondta, neked vannak problémáid a magyar nyelvvel, nem nekem a prímtesztekkel. Azt állította(d), hogy csak valószínűségi teszteket végeznek, én meg azt állítottam, hogy nem, azzal szűrik ki a számok döntő többségét, és aztán a maradékot bizonyítják prímségre. Semmi olyasmit nem állítottam, amit te látni véltél.
2013. okt. 27. 21:24
 22/28 A kérdező kommentje:
képzeld felfogtam mi az hogy valami összetett szám és mi az ami valoszínűleg prím, de ezt wikin kikeresni nem nagy segítség...
2013. okt. 28. 18:19
 23/28 A kérdező kommentje:

Meg tudnátok nekem mondani, hogy ez mti jelent pontosan:

[link]

Nem teljesen értem, hogy jön abból ki -1, a hasonlóság jelét ismerem, de nem tudom igazán mit jelent.

2013. okt. 30. 17:56
 24/28 iostream ***** válasza:
Ez a kongruencia. n-el vett maradékosztálya megegyezik.
2013. okt. 30. 18:00
 25/28 A kérdező kommentje:
tehát ha mindkét oldalt elosztom n-nel, akkor az osztási maradékok egyenlőek?
2013. okt. 30. 18:09
 26/28 iostream ***** válasza:
Maradjunk a maradékosztályoknál. Mert ugye -1 maradéka csak negatív számnak lehetne, a bal oldal viszont szinte biztos, hogy pozitív.
2013. okt. 30. 23:02
 27/28 A kérdező kommentje:

de akkor -1 sose jön ki, akkor mi értelme van ennek így?

vagy hogy kell ezt értelmezni?

2013. okt. 31. 17:39
 28/28 anonim ***** válasza:

"de akkor -1 sose jön ki, akkor mi értelme van ennek így"

Pont ez a lényeg, hogy nem -1-nek kell kijönne, hogy a -1 maradékosztálynak, amit végtelen sok számmal reprezentálhatunk.

2013. okt. 31. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!