Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem futtatja?

Miért nem futtatja?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Most kezdek/kezdenék programozni. Egy egyszerűt összeírtam, de amikor futtatni akarom (F5), azt írja, hogy nem talál egy bizonyos .exe fájlt, egy bizonyos debug mappában. Ez érthető, mivel a mappa tök üres.

Próbáltam menteni, hátha az a baj, de nem.

Mit csináljak, hogy működjön?

Egyébként Microsoft Visual Studio-t használnék.

Elnézést kérek ezért a nagyon-nagyon amatőr kérdésért, de tényleg még csak ma kezdtem..

2013. okt. 16. 17:11
 1/8 A kérdező kommentje:
2013. okt. 16. 17:11
 2/8 anonim ***** válasza:
tulajdonképpen le is fordíthatnád, mert anélkül nem fog menni
2013. okt. 16. 17:19
 3/8 A kérdező kommentje:
hogy tessék? :)
2013. okt. 16. 17:22
 4/8 iostream ***** válasza:
Na most ez a kód nem fog lefordulni, ami megmagyarázza, miért nincs exe: meg se próbáltad lefordítani.
2013. okt. 16. 17:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Mi az a lefordítás?
2013. okt. 16. 18:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Build and run-nal próbáld, ha kijavítottad a pontosvesszőt.
2013. okt. 16. 18:55
 7/8 anonim ***** válasza:

"Mi az a lefordítás?"

Na itt van az, hogy vissza az alapokhoz. Felejtsd el a Visual Studio-t, fogj egy Notepad++-t, egy g++-t meg egy konzolt, és tanuld meg a folyamatokat.

A forráskódot a gép nem érti meg. Le kell fordítani az ő nyelvére: gépi kódra. Ez a művelet a fordítás. A gép ez utóbbi kódot tudja futtatni.

Tehát a lépések: (1) forráskód megírása (2) fordítás (3) lefordított program (Windows-on az EXE fájl) futtatása.

2013. okt. 16. 19:08
 8/8 anonim ***** válasza:

"Na most ez a kód nem fog lefordulni"

na még, a cpp header lövi le a poént? :(

2013. okt. 17. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!