Megszeretnék tanulni scriptet írni?
Windows XP-m van túl jutottam már a VBScript:
<html>
<title> Első VBScript alkalmazásom </title>
<script language="VBScript">
<!--
MsgBox("Helló Világ!")
-->
</script>
</html>
Meg ugyan ilyen csak java "nyelven".
De hogyan tovább?
Van a Sub meg function meg ezek ezeket hogy tudom alkalmazni hova kell írni stb most nem csak ezekre gondolok hanem függvényekre is stb.Meg hogy kell elkezdeni első 5 sort vagy ilyesmi alap dolgokat szeretném megtanulni aztán onnan meg valahogy rájövök.
Szerintem felejts el mindent, amit eddig tudsz és kezdd el itt:
- Fogj egy 'Tanuljuk meg a JavaScript használatát 24 óra alatt' könyvet és menj rajta végig. Ugyanezt VBscript-tel is, ha van.
- Tanulj algoritmizálási alapokat. Milyen építőkockákból épül fel egy algoritmus, hogyan lehet lépésekre bontani egy feladatot.
- Fejlessz a magyar tudásodon, hogy fel tudd tenni a kérdéseidet érthetően, ki tudd fejezni magad - ebben amúgy a szakkönyvek is segítségedre lesznek.
- Tanulj angolul, hogy doksit tudj olvasni, illetve megoldást találj a problémákra, amikbe beleütközöl.
- Keress magadnak tutorialokat, akár JS, akár VBscript, akár más nyelvhez.
"C# meg a C++ ugyanaz nem?"
Baromira nem. :)
23 különböző nyelvbe garantáltan ne kezdj bele.
A C# egy nagyon kényelmesen használható magas szintű nyelv, az érettségit egészen biztos, hogy gyerekjáték megírni benne.
Ellenben teljesen objektumorientált, amit 0-ról megérteni szerintem nem olyan egyszerű.
Ha így nézzük C++-ban lehet kicsit macerásabb megírni, de sokkal egyszerűbb megérteni 0-ról ezen a szinten.
Ha viszont így nézzük, akkor Python, mert elég magas szintű is, hogy kényelmes legyen, ellenben nagyon jól tanulható, átlátható nyelv...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!