C nyelv, fájlkezelésben segítene valaki?
Szóval alacsony szintű fájlkezeléssel létrehoztam egy fájlt és beleírtam valamit.
Nos hogy lehet ezt a fájlt megnyitni, és kiolvasni belőle az információt, majd a magh-kat és msh-kat két másik fájlba áttenni. Ebben tudna vki segíteni?
Vagy inkább, h ha megnyitunk egy fjlt, akkor a benne lévő szöveget hogyan tudom vizsgálni. (Szóval akár megszámolni a betűket, a számokat egy másik fájlba, stb...) szóval az a szétválogatós csak egy konkrét példa, így általánosságban hogyan tudom egy megnyitott fájlal szórakozni?
köszi:)
köszi, és itt a példában pontosan mit csinál? Megnyitja a test fájlt. De utána az az "r" micsoda? és az int c alatti rész mit csinál pontosan?
ha ebbe még segítenél azt nagyon megköszönném, onnét lehet már megértem
annyit csinál, hogy beolvas egy file-t és a tartalmát kiírja a képernyőre és kezeli a hibákat
"r" azt jelenti hogy csak olvasára nyitja meg, amibe írni akarsz azt "w"-vel kell megnyitni. (lásd [link]
az int c alatti rész egy ciklus, ami a c-be beolvas egy karaktert a file-ból c = fgetc(fp) egész addig while, amíg nem ér a file végére != EOF
A ciklusmagban az putchar(c) írja ki a beolvasott karaktert, neked ide egy feltétel kell, ami kezeli a szétválogatást és a file-ba írás.
Csak nem Óbudai Egyetem?:)
Ők az "alacsony szintű" fájlkezelés alatt NEM a #1 által írt "f-es" függvényeket értik, hanem az open(), read(), write(), close()-t, legalábbis öcsémnek ezeket fogadták el anno.
igeb Óbudai:))
és igen amit az első írt az a magas szintű, az pont ma volt. Szóval még mindig az érdekelne igazából, h alacsony szinten hogyan tudom a fájlban lévő szöveget vizsgálni, pl mgh msh-kat szétválogatni két külön fájlba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!