Honnan tölthetem le a szükséges eszközöket?
Még éppen csak elkezdtem tanulmányozni, egy java programozást oktató könyvet, amikor az üzembe helyezésnél rögtön elakadtam.
Azt írta:
"Ha még nem rendelkezel a java 2 Standard Edition SDK (Software Development Kit, szoftverfejlesztő csomag) 1.5-ös vagy annál újabb változatával , szükséged lesz rá. Ha linuy, windows vagy solaris rendszert használsz, ingyenesen letöltheted a java.sun.com-ról"
valamint:
"Az SDK nem tartalmazza az alkalmazásprogramozási felület (API) dokumentációját, pedig szükséged lesz rá! A J2se API-leírást ugyancsak a java.sun.com címről szerezheted be."
Na most én megnyitottam a java.sun.com-ot, és ekkor lett végem, ugyanis nem találtam meg egyértelműen azt, amit keresek, és mivel még sehol sem vagyok a téren, nem találtam meg a helyes letöltési oldalt.
Hol lehet ezen az oldalon megtalálni azt a feljebb írt két dolgot, amire szükségem lesz ,hogy a könyv szerint tanulmányozhassam a Java-t?
Java-t felvásárolta az Oracle cég SUN-tól. Ergó az Oracle-nél kell nézegetni.
Neked először is egy JDK kell. Ha Java-val foglalkozó könyvet olvasol, akkor elvileg írja, hogy egy tolmács programot használ (virtuális gépet) ami az adott oprendszerre fordítja röptében a kódot, amitől lassabb mint a C/C++, de előnye hogy: platformfüggetlen.
Továbbá ha kell Fejlesztő-Környezet én ajánlom a NetBeans-t. De megoldhatod egyszerű szövegszerkesztővel is mint pl.: Notepad++ vagy Gedit (linuxban).
Beírod a Google-be, hogy "java download" és az első találat. Nem bántásból: a Google-t meg kell tanulnod használni, ha valóban programozni akarsz. A dokumentáció online van, és a megfelelő oldal megtalálásához is a Google-t fogod használni. :)
Illetve szerintem nem árt egy újabb könyvet, tutorialt forgatni, amely kurrensebb linkeket mutat be. A java.sun.com és a Java 2 nem éppen aktuálisak ma már. Igaz, a nyelv alapjainak megismeréséhez jó, de érdemesebb az aktuális verziót alkalmazni, vannak a régi verziókból fennmaradt, elavultként megjelölt függvények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!