Hogyan tudnék ilyet készíteni? Többi lent.
Tegnap felkerült egy kérdés, amiben elhangzanak tippek, mely programnyelvvel lehet legegyszerűbben grafikus felületet csinálni. Keresd meg, nézegesd meg őket, és válassz egyet, amelyik tetszik, jobban fekszik. Csináld meg benne az ablakodat.
Ezután keress rá, hogy az adott programnyelven hogyan lehet megoldani az email küldést. Mondjuk angol tudást nem árt hozzá.
Email küldéshez pl. tudom, hogy Java-hoz ott a Java Mail API. Leírás hozzá:
Visual basic?
csinálsz 2 Text boxot, TextBox1,TextBox2 névvel.
+kiraksz egy gombot,dupla katt a gombra
kódnál első sor elé beírod : Imports System.Net.Mail
utána ugye jön a gomb,de ezt nem kell beírnod:Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
utánna jön a lényeg :
Dim smtpServer As New SmtpClient()
Dim mail As New MailMessage()
smtpServer.UseDefaultCredentials = False
smtpServer.Credentials = New Net.NetworkCredential("a te e-mail címed", "e-mailed jelszava") 'using gmail
smtpServer.Port = 587 (a gmail-nek 587 a portja ,ha nem gmailt használsz utánna kell nézned!)
smtpServer.Host = "smtp.gmail.com"
smtpServer.EnableSsl = True
mail = New MailMessage()
mail.From = New MailAddress("e-mail címed")
mail.To.Add("ide is e-mailcímed")
mail.Subject = "Rublika1: " & TextBox1.Text
mail.Body = "Rublika1 : " & TextBox1.Text & ", " & "Rublika2 : " & TextBox2.Text & "
smtpServer.Send(mail)
End Sub
Remélem segítettem ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!