Hogy kellene megírni egy JavaScript statisztikai játékot?
Na, az algoritmusod már meg is van úgy látom. A kérdés: hol akadtál el? :)
Tippelem, hogy a kártyák reprezentációjánál, az szokott ilyenkor dilemma lenni.
Én anno úgy csináltam franciakártyás progit, hogy egy kártya egyetlen számmal volt reprezentálva, 0..51 tartományban - vagyis a rendezett pakliban* elfoglalt helyét adta meg. Egészosztással és maradékképzéssel megkapható a szín (0..3) és a rang (0..12). A rang pedig úgy néz ki, hogy 0="2"...8="10", 9="J", 10="Q", 11="K", 12="A". Mivel 2-vel van elcsúszva a valódi értéktől, ugyanaz a paritása, tehát tudod vizsgálgatni kedved szerint.
Persze ez csak egy fajta reprezentáció, sok más módon is megoldható. Lehet rá rekordot/osztályt definiálni meg miegymás, de a paritásvizsgálathoz szerintem ez neked pont jó. :)
*: rendezett pakli: én anno úgy csináltam hogy treff2..treffA,pikk2..pikkA,...; de működik treff2,pikk2,...treffA,pikkA paklival is, csak fel kell cserélni a két említett matematikai műveletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!