Free Pascallal érdemes kezdeni? Milyen dolgokat, programokat lehet írni vele?
Tudnátok még egy könyvet és a program letölthető ingyenes változatát belinkelni?
Előre köszönöm!
Bocs.. lemaradt... Én Delphi-ben programozok huszon éve-. Nincs olyan dolog amit ne tudnék megcsinálni.
Az egész programozás lényege: Egy nyelvet tökéletesen tudni - ez után a többit már 'megérted' -. A programozás logikája a lényeg nem a nyelv. Pascallal kezdeni neked könnyebb, de én inkább valami C alapú nyelvet ajánlanék.
A FreePascal letölthető innét:
Ha már egy kicsit megy a pascal, áttérhetsz a grafikus felületre, ebben segít a LKazarus:
Tananyagra meg keress rá:
A Free Pascal okos nyelv, de nem illeszkedik a manapság trendi nyelvek közé, ezért inkább más nyelveket szokás javasolni, nyilván okkal. Ha csak otthonra, szórakozásból kell, szerintem nagyon jó, én nem is jutottam tovább...
"Free Pascallal érdemes kezdeni?"
Kezdeni igen, jól lehet vele tanulni. Később úgyis átnyergelsz majd más nyelvre (is), de tanuláshoz nagyon jó.
"Milyen dolgokat, programokat lehet írni vele?"
Kb. bármit, a megfelelő library-vel (unittal). Ez már nem a FreePascal-on múlik, csak rajtad. :)
Itt fel vannak sorolva azok a projektek, amik a FreePascal+Lazarus kombóval készültek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!