Egy ciklusba lehet még egy ciklus berakni?
pl. Amíg nem ér a szerelvény végére
Amíg van kezeletlen utas
.......
.......
Ja értem!!!!! :DDD
Ha jól értem amíg van kezeletlen utas, végig megy mindenkin és ha nem ért a végére a szerelvénynek, márpedig nincs több kezeletlen utas, átszáll a köv. kocsiba. Köszönöm nektek a válaszokat, már értem. :DDD
Először is hangsúlyoznám, hogy nem biztos, hogy ez lesz a jó megoldás, csak hirtelen így tudnám elképzelni.
"Ha az utolsó utast pont a szerelvény végén kezeli, a h) feltétel miatt a d) hogy fog teljesülni?"
Igazából a kettő nem függ össze. Az e) pont egy ciklus,
Először is hangsúlyoznám, hogy nem biztos, hogy ez lesz a jó megoldás, csak hirtelen így tudnám elképzelni. Valószínűleg lehet másképp is, de szerintem így is működik.
"Ha az utolsó utast pont a szerelvény végén kezeli, a h) feltétel miatt a d) hogy fog teljesülni?"
Igazából a kettő nem függ össze. Az e) pont egy ciklus, a magja a k-tól g-ig tart. Egy kocsin belül (ha jól gondolom) végigmegy az összes utason. Ha nem volt utas a kocsiban, az egész e) blokkot átugorja, mert eleve nem fog teljesülni a belépési feltétel, és rögtön a h) jön.
Ha nincs már kezeletlen utas, akkor megnézi, van-e még kocsi a szerelvényen. Ha igen, átmegy oda, és indul előlről a j) ciklus az e) ponttól. Ha nincs több szerelvény, akkor a d) nem fut le (különben leesne a vonatról), visszaugrik a j) pontra, megnézi ciklusfeltételt, és mivel nincs több kocsi, nem fut le többször a ciklusmag (e-d), és jön a ciklus utáni c), vagyis vége.
Egyébként,még hiányzik egy feltétel az elejéről.
Ha nincs sztrájk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!