Mi a különbség? (Java)
Ha a helló Word programot úgy kezdem hogy :
Public class xyz
Vagy
Class xyz
Ha public, akkor bármilyen package-ből eléred.
Ha nem írod oda, hogy public, az azt jelenti, hogy package private láthatóságú, tehát csak abból a package-ből éred el, amelyikben ez az osztály is van.
igen Köszi de most tényleg ne nézz hülyének :D
mi az a package?
#1: ebben te biztos vagy? Szerintem a 'private' hozzáférés csak beágyazott oszály esetén a külső osztálynak enged hozzáférést. De nem is baj, mert a default láthatóság nem private, hanem package. Bővebben:
Semmi gond, előfordul velem is néha, hogy kihagyok pár szót. :)
Kérdező: én azt mondom, vegyél egy Java könyvet vagy keress online tananyagokat, én feleslegesnek tartom elmagyarázni az összes alapszintű kérdést itt. :)
De megpróbálom leírni:
A package magyarul csomag. A programod fájljait csomagokba szervezheted, logika alapján, például a grafikával foglalkozó osztályokat és az adatmodell definíciókat külön csomagba teheted.
Ezt fájlok szintjén mappázással teheted meg, például: hu/pistike/helloworld/gui/HelloGui.java
Ekkor ennek az osztálynak a teljes neve így fog kinézni: hu.pistike.helloworld.gui.HelloGui
A package-et meg kell adni a fájl első sorában:
package hu.pistike.helloworld.gui;
Ahhoz, hogy egy másik csomagban levő osztályból használni tudd ezt az osztályt, importálnod kell (a nevét!):
import hu.pistike.helloworld.gui.HelloGui;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!