Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik nyelvet tanuljam, vagy...

Melyik nyelvet tanuljam, vagy egyáltalán tanuljak-e, vagy most mi legyen? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Régebben HTML-en írogattam egy ideig, abbahagytam egy idő után. Utána belenéztem C++-ba, szintén, csak ott hamarabb. Majd Dark Basic, talán ez tartott a legtovább. Utána C++, de tovább, mint előszőr, majd Python, itt mélyebben belementem, majd most semmi...

Python-t igazából azért kezdtem, mert C++-ban egy idő után bonyolultak voltak nekem a dolgok, itt megértettem, de itt meg minden egyszerű programot túlbonyolítva írtam meg...és egy idő után valahogy ez is abbamaradt, mert más tanulásra kellet fókuszálnom(iskola). Amiket ezekből tanultam...már nem emlékszem mindenre, talán Dark Basic felejtődött el a legjobban.

Már kb. 8-10 éves korom óta a számítástechnika érdekel, és mindenképp ezen belül akarok valahol dolgozni. Eddig főleg a programozás érdekelt, de valahogy nem tudom...

Most nagyon el kezdett érdekelni a Java, és az Androidos fejlesztéses dolgok...csak hát gépem se valami erős, így a komolyabb dolgokat lehet nem bírná, meg amit az előbb írtam...nem tudom most elkezdjek javazni...vagy inkább az informatika más területeire menjek...mert mindenképp informatikát szeretnék, de matekból is gyakorlások ellenére leromlottam az elmúlt években 5-ről 3-ra, ezért is akarok majd valakit aki segít is gyakorolni...mert az informatikát is főleg matematikával együtt oktatják egyetemeken.

És így most össze vagyok zavarodva...java, nem java, vagy esetleg a régebbiekből próbáljak meg valamit folytatni? Csak mi lesz ha megint leáll valahogy...

Tudom ez nem 100%-an a "Programozás" kategóriába tartozik, de szeretném ha adnátok tanácsot. (Remélem nem vagyok túl buta ehhez a tudományhoz...)

17/F - (év vesztes)

2013. aug. 7. 16:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mellesleg a programozóknál van 1 íratlan törvény és pár bevett szokás. Szóval aki programozó arra ráragad.

Mivel több férfi mint nő foglalkozik az informatikával és a kreativitás + férfi agy kitud hozni pár hülyeséget.

pl.: Mikor a születésnapi tortádon ezt látod: 12éves (hexadecimálisan)

Az íratlan törvény az a közös és hatékony helpdesk. Írsz 1 népszerű fórumra 1 kérdést (nem ide a gyakra), 30p-en belül szakszerű választ kapsz.

2013. aug. 7. 17:47
 12/13 anonim ***** válasza:

Programtervező,hogyan lehet valaki?

Úgy értem,milyen ilyen jellegű állások vannak?

2013. aug. 8. 11:55
 13/13 iostream ***** válasza:
Attól függ, mit értesz programtervező alatt. Ilyen álláshírdetések ugyebár nincsenek. Alapvetően programot mindenkinek kell terveznie, aki programozik, hiszen nem lehet csak úgy a vakvilágba kódolni. Kisebb kódoknál simán lehet, hogy te mint vezető programozó döntöd el, milyen irányba menjen a program és hogy nézzen ki a váza. Nagyobb kódoknál erre külön szakember, az architect van. Aki szintén valószínűleg régebben programozó volt.
2013. aug. 8. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!