CSS position gyilkolása divekkel?
Annyi lenen a gondom, hogy margin pading 0 mindenhol (* használatával), és van egy menüm az oldal tetején, amit fix-re szeretnék állítani, hogy görgetéskor fent maradjon, DE! a jó isten se tudja miért, de ha CSS-ben, ha jQueryben beállítom a fix pozíciót akár div-re, akár class-ra lejjebb tolja a menüt. Miért?
Képek:
001: [link]
002: [link]
003: [link]
004: [link]

A menü szülő elemének kell a menü magasságával növelni a margin-top-ját, hogy kimaradjon neki a hely.
A menü konténerét (célszerű <nav> taget használni), position: fixed;-el kell pozícionálni, left: 0; right: 0; vízszintesen kitölti a rendelkezésre álló helyet, top: 0; pedig fentre helyezi.
A menüpontokat célszerű egy ul-be rakni, az ul-en belül pedig inline pozicionálást használni.
A jQuery-t hagyd, nem erre való. Ha összetettebb működést akarsz a menünek scrollozás során, akkor szükséged lehet rá, de amit te akarsz, azt CSS-ben kell megoldani.
A 4. képen linkelt résznek tényleg semmi haszna vagy értelme nincs, ezt szimplán CSS-ben kell megoldani.
Ja és egy ilyet még hozzátettem:
#menu ul {list-style: none;}

IE melyik verziója?
Ha máshogy nem megy, próbáld floatolással, bár szerintem az rossz ötlet. Én IE-re conditional commenttel teszek általában egy blank css fájlt és el van intézve. Max színeket állítok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!