Hogy kell megcsinálni ezt a javat hogy működjön a javac?
A PATH környezeti változóhoz hozzá kell adnod a JDK könyvtárát.
1. Futtatás -> CMD
2. beírod: set PATH=%PATH%;"C:\Program Files\Java\jdk...\bin\"
3. [ENTER]
Természetesen a megfelelő mappanevet add meg.
Innentől fogva bármilyen mappában vagy a konzolban, el tudod érni a javac-ot.
Tess egy sorozat:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLuYHIg_0xQJuV__ceSGjFG..
Első részben választ kapsz a kérdésedre(:
Azt a PATH-os parancsot lefuttattad? Az után mennie kéne.
Vagy ha nem megy, akkor csináld meg azt a műveletet, ami a qaxqaxqax által linkelt első videóban van, a Vezérlőpultos rész.
Utána mennie kell.
<off>
qaxqaxqax -nak pedig 3 építő jellegű tanács a videókkal kapcsolatban, ha már ennyire bőszen reklámozza minden topikban ahová kommentel valamit:
1. abban a videóban ki kéne próbálni, be kéne mutatni, hogy az említett beállítás után CMD-ben működik a java/javac parancs. Meg azt is, hogy előtte nem. Hogy értsék a kezdők.
2. Java fejlesztést szerintem nem egyből IDE-vel kell kezdeni, hanem először a parancssori programok (javac/java) használatával. Pontosan azért, hogy a kérdezőhöz hasonló kezdők megtanulják és megértsék a folyamatokat, a parancssori használatot.
3. a minap láttam egy tutorial videót, itt GYK-n linkelték, ahol az emberke keresgélt Eclipse-ben valamit és sokáig azt lehetett hallani, hogy "öööö... izé....". Nálad is ezt hallom. Szerintem egy tutorial videót nem úgy kéne csinálni, hogy leülök, bekapcsolom a felvételt és akkor találom/keresem ki, hogy mi hol van. Nagyon zavaró, hiteltelenné tesz. A tutorial videó oktasson, az oktató pedig tudja, mi hol van. :)
</off>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!