Csinálni akarok papámnak egy programot ami kiszámolja hány négyzetmétert gyalult meg. Az lenne a lényeg hogy egy deszkának a felszínét kell kiszámolni de a legkisebb oldalt nem kell számolni. Ezt hogy tudom megcsinálni?
Pascalban írom. Jelenleg így néz ki a progi:
program gyalu;
var h,s,v,l,o:real;
begin
write('Hany meter hosszu a deszka? ');
readln(h);
write('Hany meter szeles a deszka? ');
readln(s);
write('Hany meter vastag a deszka? ');
readln(v);
write('A deszka ',2h*2s+2h*2v' m2');
end.
:)
Szerintem ha így folytatjuk, egy hét múlva a progi már 3D-ben kirajzolja a deszkát. :D
istenek vagytok! mennek a zöld pacsik de még csak 8.os vagyok és ezek a dolgok nekem nagyjából ókínaiak. erről az oldalról nézem a pascalt: [link]
szóval ez a crt meg function és társai egyenlőre ismeretlenek számomra :D majd belejövök
A CRT unit tulajdonképpen csak a ReadKey miatt kell, hogy egy betű lenyomása után rögtön vizsgálja mehet értékét. Ha azt is ReadLn() olvassa be, akkor elhagyható. Az újabb menetre való rákérdezést most beraktam a ciklusba, hogy makacsul ismételgesse, ha rossz választ adsz. A kérdéses részlet:
repeat
writeln('Ujabb szamitas (i/n)?');
readln(mehet);
mehet:=upcase(mehet);
until ((mehet='I') or (mehet='N'));
Mivel most a felhasználó akármilyen hosszú választ adhat, korrektebb mehet változóul string típust használni az eddigi char helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!