Microsoft Excel egy adott cellájából adatokat szeretnék kinyerni, s ehhez szeretnék segítséget kérni. S a kérdés: hogyan lehet adatokat kinyerni egy-egy cellából, ha annak tartalma mindig más, különböző hosszúságú, karakterszámú?
Adottak cellák, melyek egymás alatt vannak, itt a példa:
1076 Budapest, Thököly út 17.
3579 Kesznyéten, Petőfi Sándor utca 40.
2884 Bakonyszombathely, Dózsa utca 42.
6120 Kiskunmajsa, Marispuszta tanya 19/A (zártkert 6536/2 hrsz.).
2660 Balassagyarmat, Vak Bottyán utca 8.
6235 Bócsa, külterület hrsz 03/203.
6230 Soltvadkert, Szentháromság utca 5.
A fenti adatok egy-egy cellában vannak benne egymás alatt. S a cellákból a következő adatokat kellene kinyerni egymás mellet lévő cellákba: irányítószám, helységnév, közelebbi cím (utca-házszám). Ez összesen három cella. A fent látható minták mindig ilyen szintaxisúak tehát fix a 4 karakteres irányítószám az elején, s mindig vessző van a településnév után. A vessző karaktert nem kell kinyerni, s a szóközöket sem.
Gondolom ehhez három különböző függvény szükséges. S abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan kell ezt a problémát megoldani, hogy hogyan nézzenek meg a függvények. Ebben sajnos nem vagyok nagyon otthon...
Előre is köszönöm a válaszotokat,
üdvözlettel, Azione.
Én is ezt írtam. :-)
De a kérdezőnek a bonyolultabb megoldás jobban tetszett. Az is tökéletes eredményt ad.
2013 -es Excelben már van "Villámkitöltés" funkció.
Úgy megy, hogy 1 sorban megcsinálod helyette a munkát (kimásolod az adatokat külön oszlopokba), majd rányomsz a villámkitöltésre, és a mutatott példa alapján, ő "rájön a szabályra", és megcsinálja a többi sort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!