PHP checkbox értékének összegzését, hogy lehet megoldani?
Sziasztok.
PHP nyelvet tanulom, persze még elég kezdő vagyok és szükségem lenne egy kis segítségre.
A következő a problémám:
Van egy űrlapom és ezen a űrlapon lennének bizonyos tárgyak, amiket meg lehet rendelni. Ezeket a tárgyakat checkbox-al vannak megjelenítve. Azt szeretném, hogy amikor rámennek a megrendelés gombra, akkor ezek a tárgyak egy táblázatban legyenek az értékeivel felsorolva, majd egy cellában legyen összegezve az értékük.
Lényegében a bajom az, hogy a checkboxnak nem tudok értéket adni és nem tudom, hogy érdemesebb létrehozni őket.
így: <input type="checkbox" name="termek[]" value="Könyv">
esetleg így: <input type="checkbox" name="termek1" value="Könyv"> // 6 db termékem van és 6ig indexelném a nevüket.
Legegyszrrubb lenne egy adatbazist tenni moge, ahol tarolod az arakat stb.
Es amikor feldolgozod az adatokat a termekekhez lekered az arakat es beszorzod a mennyiseggel.
Köszönöm a segítséget, rendesek vagytok. Az a baj, hogy ahhoz még nem értek, amiket leírtatok.
Valahogy órán megoldottuk ezt csak nem emlékszem, hogy hogyan is.
Szerintem egy változónak át kellene adnom az értékét és azt kiíratni valahogy. Tévedek?
A kérdésben a checkboxok értékének összegzését tetted fel, azonban a leírásodban a checkboxok értéke folyamatosan "Könyv".
Írtam neked egy példát checkboxok értékének összegzésére.
<?php
$osszeg = NULL;
foreach($_POST["termek"] as $kulcs => $ertek) {
$osszeg = $osszeg + $ertek;
}
echo $osszeg;
?>
<form method="post">
<p>Terméke 1 <input type="checkbox" name="termek[]" value="100"></p>
<p>Terméke 2 <input type="checkbox" name="termek[]" value="200"></p>
<p>Terméke 3 <input type="checkbox" name="termek[]" value="500"></p>
<p>Terméke 4 <input type="checkbox" name="termek[]" value="1200"></p>
<p>Terméke 5 <input type="checkbox" name="termek[]" value="1400"></p>
<p><input type="submit" name="submit" /></p>
</form>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!