Milyen programozási nyelvben lenne ezt egyszerűen megcsinálni?
Szeretnék egy háttérben futó egyszerű kis programot, ami:
1:Belép egy megadott weboldalra (felh+pass-t poss data-ként küldi el), és ott meglátogat egy linket miközben be van jelentkezve.
2:Felugró értesítést küld hogyha valami változik a weboldal egy részén. (van egy div-em, és csak azon belül érdekelnének a változások)
Fogalmam sincs az utóbbit hogy lehetne megvalósítani, így valami példa program érdekelne ha tudtok a témában.
Kezdő kódoló vagyok, valamennyire tudok programozni pythonban, c-t is megértem ha elém tesznek egy kódot de magamtól még nem megy, visual c#-t is megértem valamilyen szinten. Főleg az első lenne a fontos, gondolom nem lehet nagy feladat, de nem tudom hogy hogyan kezdjek neki, mire googlézzek, milyen témakör ez egyáltalán.
A Python-t javasolnám, pláne, hogy ismered.
1. dologra: HTTP kérést kell megvalósítanod, minden nyelvben vannak ehhez lib-ek, de egyébként nem bonyolult összerakni manuálisan sem.
2. dologra: tök egyszerű. minden egyes bejelentkezéskor
- a legutóbb lementett DIV tartalmat összehasonlítod az aktuálissal
- lemented a DIV tartalmát
Az adott DIV-et HTML feldolgozó lib-ekkel egyszerűen kiválaszthatod, CSS selectorok használatával.
Ha csak az érdekel, volt-e változás, és maga a változás nem lényeg, hogy mi, akkor elég a DIV-nek csak hash-jét (mondjuk MD5) tárolni a fájlban.
Felugró ablakot meg szintén könnyen csinálhatsz.
Köszönöm! Az elsőt szerintem meg tudom majd oldani.
Másodiknál DIV-re hogyan tudok keresni? Leszedem a forráskódot, és futtatok benne 1 keresést <div class="valami">-re és mindent eltárolok amíg nem találja magát szembe egy </div>-el?
Erre nincs valami beépített kereső függvény? Így szövegben gőzöm sincs hogy kell keresni különböző hosszúságú string részeket.
Egy megoldásra tudok gondolni, hogy leellenőrzi karakterenként jobbra lépve hogy egyezik-e vele (pl fahéjasalmalé, kell az alma, és így keresi : fahé, ahéj, héja, stb) de ez így fejben nagyon erőforrás igényes lenne több ezer soros forráskódnál, és biztos van rá jobb megoldás.
A DIV keresésre, mint írtam használj HTML parszer lib-et. Nem tudom Python-hoz milyen van. De Ruby-hoz Nokogiri nevű van, Java-hoz jSoup. Biztos van Python-hoz is.
Azzal pedig ilyen stílusban megkaphatod a DIV-edet:
div_ami_kell = html_kodja.select("div.valami")
Találtam is egy Python-os példát:
Így már egyszerű lesz. :)
<off>
String keresés: létezik indexOf függvény, vagy hasonló. De HTML kódnál azért nem ajánlott, mert lehet hogy úgy van benne hogy <div class="valami"> de lehet hogy <div class=valami>.
Továbbfejlesztett módszer a regexp lenne: <div class="?valami"?> (persze ezt is lehet még tuningolni.
De a legjob módszer a fenti linken van! :)
</off>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!