Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire bonyolult egy szójáté...

Mennyire bonyolult egy szójáték elkészítése?

Figyelt kérdés

valami hasonló lenne [link]

pascal alkalmas rá?

2013. júl. 10. 11:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
alkalmas, ha nem telóra akarod
2013. júl. 10. 11:54
 2/12 A kérdező kommentje:
nem nem telóra,csak így találtam rá grafikailag is így meglehet oldani a játékot és ez kb 10-es skálán mennyi komplikált játék?
2013. júl. 10. 11:56
 3/12 anonim ***** válasza:
látom nulla sor kódot írtál eddig, úgyhogy akár bonyolult, akár nem, először az alapok fognak kelleni
2013. júl. 10. 11:58
 4/12 tabaki ***** válasza:
Tiszta pascalban szerintem bonyodalmas a grafikája, Lazarussal még szebbet is tudsz. De javaslom, hogy előbb találd ki karakteres képernyőre. Ha már működik, a grafikát hozzáírhatod később. Esetleg még segíteni is megpróbálok, de legyen meg a működő váz.
2013. júl. 10. 12:35
 5/12 tabaki ***** válasza:

Ha nem azért kérdezted a pascalt, mert azt ismered valamennyire, akkor az se kötelező, írhatod basicben is akár, pl. FreeBasic vagy Rapid-Q megfelel.

[link]

[link]

2013. júl. 10. 12:45
 6/12 A kérdező kommentje:

de azt ismerem mert suliban ezt tanítják és ebből van majd a vizsga.

És szeretnék valami komolyabbat is mint,hogy itt a minimumokat és a maximumokat keressem :S :S

2013. júl. 10. 12:46
 7/12 A kérdező kommentje:
Nekiültem egy picit elakadtam nem tudom,hogy azt hogy kéne megoldani,hogy vannak a betük véletlen szerűen generálom őket 3x3 sorba és,hogy a betükközt legyen összefüggés tehát lehessen értelmes szavakat üsszehozni mert így csak a betük vanak és nem lehet értelmes szavakat választani a betük alapján.
2013. júl. 10. 13:42
 8/12 tabaki ***** válasza:

Ezzel az a probléma, hogy a program számára semmit sem jelent az, hogy "értelmes szavak". Lennie kéne tehát egy egy szó-listának, amely minden létezhető három betűs magyar szót tartalmaz (hm, a ragozott alakokkal pláne nem lesz semmi...). Innen már viszonylag egyszerű volna, mert azt tudnád tenni, hogy a listából véletlenszerűen kiválasztasz egy szót, ahhoz még hat véletlen betűt, és így kevered össze. Ez biztosítaná, hogy a készletben okvetlenül benne legyen egy értelmes szó.

Természetesen ettől még mások is adódhatnak, nemcsak az, amit belerejtettél, tehát a listában utólag is ellenőrizned kell, hogy nincs-e benne a játékos tippje is.

Hasznos lenne "tanuló" programot írnod, amely meg tudná jegyezni azokat a szavakat, amelyekre te nem gondoltál, de a játékos szerint értelmesek Ezeket a program beírhatná egy fájlba, amit szintén ugyanígy használhatna (persze nem ártana a bejegyzések törlésének lehetőségéről is gondoskodnod).

Szerintem elsőre ne akard teljes egészében megvalósítani, használj valami leegyszerűsített szókészlete, aztán majd fejlesztheted.

2013. júl. 10. 15:01
 9/12 anonim ***** válasza:
szerintem a linkelt androidos játék random 9 betűt választ, meg amúgy is egyszer 11 szó van egyszer meg 23 egy kilences táblában..
2013. júl. 10. 20:01
 10/12 tabaki ***** válasza:
Ja, hogy LEGALÁBB három betűs szavaknak kell lenniük... Mindegy, a javasolt megoldás akkor is működik, tehát azt biztosíthatod, hogy hárombetűs mindenképpen legyen benne, egyébként meg egy jóval bővebb listára lesz szükséged (3x3 betű esetén minden két betűnél hosszabb és tíznél rövidebb magyar szóra). Úgy tűnik, a mutatott játéknak az volna a nagy ötlete, hogy a Guglit használja a kereséshez, de a kommentek alapján ez finoman szólva is tökéletlen megoldás.
2013. júl. 10. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!