Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet lemérni a user...

Hogyan lehet lemérni a user reakcióidejét c++ ban?

Figyelt kérdés
Egy kis ügyességi játékot szeretnék csinálni, de nem találok működő kódot a fenti problémára. Mind csak a programfutását méri.
2013. jún. 26. 10:06
 1/2 iostream ***** válasza:
100%
Definiáld a user reakcióidejét, és utána rá fogsz jönni, hogy az a programfutás bizonyos része. Neked ennek a résznek az elején és a végén kell mérni.
2013. jún. 26. 10:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Mi a problémád konkrétan? Nem ismered a függvényeket, amik ehhez kellenek? Vagy a logikát nem tudod kitalálni?

Függvény:

windows.h -> GetSystemTime

(feltételezve, hogy Windows-ra fejlesztesz. Ha nem, akkor nem tom, keress valami Linux-os API-t hozzá. De lehet van a standard lib-ben is ilyesmi, ezt nem tom, mea culpa, de én mindig WinAPI-val oldottam meg mindent, sose fordítottam figyelmet a platform-függetlenségre :))

A logika:

Lekéred a mérés elején az időt, aztán a végén is, és a kettő közötti különbség a reakcióidő.

Egy példa:

Vannak ugye a neten olyan reakcióidő-mérők, ahol rá kell kattintani egy négyzetre, amint kékről pirosra vált, vagy ilyesmi.

Na ezen a példán keresztül:

Abban a pillanatban, ahogy pirosra váltod a négyzetet, lekéred az időt, aztán amikor a user kattint, megint lekéred az időt, és a kettő közötti különbség a reakció-idő.

2013. jún. 26. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!