Hogy lehet Linux op. Rendszert telepiteni?
Ugyan úgy, mint bármilyen más oprendszert.
Letöltöd, kiírod a lemezt / megveszed, majd berakod a gépbe, a BIOS-ban CD/DVD-ről bootolást választasz és követed a telepítő utasításait.
Én is effélére gondolok, de nekem arra pl. a Puppy Linux jobban bevált, meg annak vannak viszonylag jó magyarításai is:
De nem akarom bántani a Damn Smallt, apart kis linux az is, inkább csak javaslom, hogy Kérdező nézzen még körül a placcon, ha esetleg csak a méret alapján választott volna.
"könnyű a telepítése"
Á, a DSL-nek meg a Puppynak is, azzal szerintem nem lehet gond.
A Lubuntut nemigen viseli el egy régi gép, nem beszélve a méretéről -- bár ebben egyelőre csak megállapodtunk, Kérdező nem erősítette meg az okot... Ha fölmegy, és működik, akkor persze az a legjobb a három közül.
Kérdező, még mindig nem tudjuk, hogy mit csinált az .iso-fájloddal. Ha csak rámásoltad a lemezre, az nem jó, hanem a Lemezkép kiírása (vagy hasonló nevű) funkcióval írd ki, akkor kapsz belőle használható bootlemezt. Ha ez nem újdonság, akkor bocs, de nem válaszoltál, gondoltam, érdemes tisztázni. Annyit megírhatnál, hogy mi van, akkor is, ha már sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!