Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet Linux op. Rendszert...

Hogy lehet Linux op. Rendszert telepiteni?

Figyelt kérdés
pl:Damn small Linux

2013. jún. 24. 13:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
letöltöd az iso -t, kiírod dvd-re/cd-re, ujraindítod a gépet, bebootolsz a lemezről és követed a telepítési instrukciókat.
2013. jún. 24. 13:41
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan úgy, mint bármilyen más oprendszert.

Letöltöd, kiírod a lemezt / megveszed, majd berakod a gépbe, a BIOS-ban CD/DVD-ről bootolást választasz és követed a telepítő utasításait.

2013. jún. 24. 13:54
 3/14 tabaki ***** válasza:
Van valami különös okod arra, hogy éppen a DSL után érdeklődöl? Jó kis rendszer, de Windows után szokatlan, nem tud magyarul, az alap-programkészlete szűkös. Kezdőként nem járnál jobban valami elterjedtebb disztribúcióval?
2013. jún. 24. 14:59
 4/14 anonim ***** válasza:
szerintem meg egy őskövület gépet szeretne még netezésre használni
2013. jún. 24. 15:45
 5/14 tabaki ***** válasza:

Én is effélére gondolok, de nekem arra pl. a Puppy Linux jobban bevált, meg annak vannak viszonylag jó magyarításai is:

[link]

De nem akarom bántani a Damn Smallt, apart kis linux az is, inkább csak javaslom, hogy Kérdező nézzen még körül a placcon, ha esetleg csak a méret alapján választott volna.

2013. jún. 24. 16:09
 6/14 A kérdező kommentje:
Probaltam ugy de nem sikerult. megprobalom azt a puppy Linuxot.Kosz
2013. jún. 25. 09:19
 7/14 A kérdező kommentje:
addig oke hogy kiirom az iso-t de utana
2013. jún. 25. 11:26
 8/14 tabaki ***** válasza:
És mi van, most a cd-n? Ugye, nem az .iso?
2013. jún. 25. 12:52
 9/14 anonim ***** válasza:
próbáld ki a lubuntu linuxot annak a könnyű a telepítése.
2013. jún. 27. 20:47
 10/14 tabaki ***** válasza:

"könnyű a telepítése"

Á, a DSL-nek meg a Puppynak is, azzal szerintem nem lehet gond.

A Lubuntut nemigen viseli el egy régi gép, nem beszélve a méretéről -- bár ebben egyelőre csak megállapodtunk, Kérdező nem erősítette meg az okot... Ha fölmegy, és működik, akkor persze az a legjobb a három közül.

Kérdező, még mindig nem tudjuk, hogy mit csinált az .iso-fájloddal. Ha csak rámásoltad a lemezre, az nem jó, hanem a Lemezkép kiírása (vagy hasonló nevű) funkcióval írd ki, akkor kapsz belőle használható bootlemezt. Ha ez nem újdonság, akkor bocs, de nem válaszoltál, gondoltam, érdemes tisztázni. Annyit megírhatnál, hogy mi van, akkor is, ha már sikerült.

2013. jún. 27. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!