Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Batch file-al hogy lehet...

Batch file-al hogy lehet képet megnyitni? _?

Figyelt kérdés

2013. jún. 19. 23:40
 1/7 anonim ***** válasza:

open és beírod hogy hol keressen mit

pl opne>c:/sajátgép/desktop/esküvői kép01

vagy ez nem jó akkor open/c:/sajátgép/desktop/esküvői kép01

2013. jún. 19. 23:44
 2/7 anonim ***** válasza:
nem kell bele open csak simán a file út
2013. jún. 20. 04:50
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát.. sajnos nem megy valamiért, pedig próbálkoztam már simán, opennel, startal, de nem tudom miért nem megy. Közben megoldottam, hogy egy internetes linket dobtam be helyette.
2013. jún. 20. 11:59
 4/7 anonim ***** válasza:
59%

Kezdjük ott, hogy "open" parancs nincs. Inkább akkor "start".

De ha lenne is, az biztosan nem érvényes parancs, hogy "open/c:/akármi", ugyanis a parancs után SZÓKÖZT követve jönnek az argumentumok.

A kép megnyitásához elegendő az, hogy csak a kép elérési útvonalát adod meg. Ekkor a fájl kiterjesztéshez társított program nyílik meg.

Ha így nem megy: az adott fájl kiterjesztéshez biztos van megadva társított program?

De kerülőútként ennek működnie illik:

Parancs: "KÉPMEGNYITÓPROGRAM.EXE KÉPFÁJLNEVE"

2013. jún. 20. 12:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Elsőnek még egy tanulság:

A kacsacsőr (>) arra szolgál, hogy egy program kimenetét átirányítsd. Nem arra, hogy paramétert adj át neki. :)

2013. jún. 20. 12:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, am. én arra gondoltam, hogy úgy kéne, hogy csinálok egy batch file-t ami megnyit egy exe file-t (érdekes, programokat enged megnyitni, de egy képet nem) ami megnyitja a képet, de exe-be meg annyira se tudom, hogy kell valamit megnyitni. Viszont közben megtaláltam neten egy hasonló képet, és azt írtam be, hogy START www.aképamitmegtaláltam.hu/kép.jpg és úgy működött, úgyhogy probléma megoldva :).
2013. jún. 20. 15:02
 7/7 anonim ***** válasza:

ez mondjuk a böngészőben nyitja meg a képet

inkább legyen a program.exe kép.jpg

de mi is a cél az egésszel? akkor tudna valaki jó megoldást írni

2013. jún. 20. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!